Полша: лидер на европейските недвижими имоти

Както забелязахте, през последните няколко дни решихме да се съсредоточим главно върху въпроса за Коронавирус. Това порази света и очевидно променя и пазара на недвижими имоти. Днес обаче нашата мини колона ще говори за нещо друго. Всъщност ние ще се съсредоточим върху конкретен пазар на имоти, който успя да излезе на пазара на тези в Централна Европа. С обща инвестиция от почти осем милиарда евро, Полша е лидер на централноевропейските недвижими имоти. Как? Е, за да разберете повече, просто трябва да прочетете следващите няколко реда!

Страната успява да устои на общите катаклизми, предизвикани от Covid-19. Защо? Полша се характеризира с печеливш микс. Първо като предимство ние определяме стратегическата позиция. Central. Благодарение на него той представлява основен елемент в света на логистиката и особено на индустриалните складове. Но това не е всичко.

Различните макроикономически показатели също допринасят за това, че Полша е толкова силна. Изключително стабилни, те гарантират на страната в средносрочен и дългосрочен план отлично качество на живот, голяма наличност на работна сила (която обикновено намира работа дори при високи нива) и сравнително ниски разходи за живот. И това вече изглежда основно валидна причина, която привлича инвестиции в Полша отвсякъде. Дори извън Европа.

Но нека да стигнем до сърцето на особеностите, които направиха Полша лидер на недвижимите имоти. Анализирайки сектора, споменат по-горе, той се разраства. Пазар, в рамките на който капиталовите потоци гарантират постоянната нужда от недвижими имоти. Както за офиси, така и за жилищния пазар. С такива заветни характеристики, като тези, които описахме по-горе, рядко е случаят в такава критична ситуация като тази, която преживяваме, такъв пазар да не привлича вниманието.
Но вие знаете. С необходимостта да се преобразува всичко в „умно“, дори и работа, не може да се изключи възможността да има последствия и в полските недвижими имоти.

Но за момента индексите са ясни. Доброто съотношение цена / качество, също и на пазара на недвижими имоти, е фокусен елемент, който тласка Полша все повече и повече спрямо други европейски държави, които се конкурират в недвижимите имоти.

Най-популярният пазар е варшавският пазар от 2000 г. насам. Сделките вече в началото на 2020 г. достигат 1,4 милиарда евро.

Всички да бъдат разделени както на жилищния пазар, но и в офисите.
И така, в заключение, доколкото може да е рисковано да се правят прогнози сега в средносрочен - дългосрочен план, не забравяйте, че въпреки критичния период, Полша перфектно се защитава от тази много сложна икономическа и здравна динамика.

За да научите повече, ние ви каним както винаги да сте в течение с нашия портал Realigro, където ще намерите всички най-нови новини от световния пазар на недвижими имоти.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB