Коронавирус и уязвимост на пазарите в САЩ

Коронавирусът изправи цялата колекция на световната икономика. Но не само това. Както анализирахме в предишните ръководства, един сектор, който безспорно е пострадал от това положение, е наш. Но по различен начин в различните области на земното кълбо. Днес ще се съсредоточим върху реакцията на американския пазар на недвижими имоти, който според новината страда от тази много критична фаза.

Но както знаем, не може да се направи родова реч. Но трябва да навлезем в подробности и да локализираме ситуацията.
Въпросът, на който ще се опитаме да отговорим, е следният: кои са най-уязвимите пазари на недвижими имоти? Кое по-малко? Нека да разберем заедно!

Сред най-застрашените окръзи несъмнено идентифицираме Североизтока, с първо място Ню Джърси и Флорида, следвани от тези на Запад и Средния Запад.

В детайли има до 50 пазари в тези области, които се считат за изключително рискови, ако анализираме икономическото въздействие, произтичащо от извънредната ситуация върху здравето. Подробно:
- Четири пазара в Ню Йорк
- Трима в Кънектикът
- Десет във Флорида
- Един в Калифорния

Но на каква основа се извършва този анализ на риска? Връзката, която се взема предвид, е тази, свързана с откриването на следните проблеми:
- Процент жилищни единици с риск от възбрана
- Процент от къщи с просрочени плащания
- Процент на къщи с LVT (заем на стойност), равен или по-голям от 100

Така съставената класификация се основава на перфектната комбинация от споменатите по-горе елементи. Как бяха разделени окръзите? С общо 483, разделението беше направено въз основа на хомогенността на резултатите, отчетени в различните категории.
От най-ниското до най-високото ниво, но въпреки че този анализ може да изглежда перфектен на методологическо ниво, той не може да бъде приложен в дългосрочен план. Резултатите са ясни.
Североизтокът е най-застрашен.
Най-изложените градове са следните: Берген, Есекс, Пасаик, Мидълсекс, Юнион, Флаглер, Езеро, Клей, Ернандо, Осеола, окръг Рокленд; Orange County, в столичния район Poughkeepsie; Окръг Rensselaer в столичния район Олбани; и окръг Олстър.

В тези графства средните цени варират от 160 000 до 300 000 долара. Но не е изключено тези цени да варират поради този проблем. Както очаквахме обаче, съставянето на списък на най-застрашените райони не е достатъчно полезно, ако не и за извънредните ситуации.
И така, какво да очакваме от динамиката на пазара? Как ще се развие ситуацията? В момента е невъзможно да се даде оценка, която може да включва и дългосрочния план. Очаква се обаче и от това се страхува, че тази ситуация, съсредоточена само в една област, може да се разпространи, включвайки други. Докато чакате да знаете повече, ние ви каним както винаги да бъдете в течение на нашия портал!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB