Аномалията на Финландия

Дори най-силните нации показват признаци на отслабване, в период като настоящия. Днес ще анализираме аномалната ситуация във Финландия. Ненормално по точно определена причина: несигурността, произтичаща от извънредната пандемия, довела до промяна в кривата на националния пазар на недвижими имоти. Следователно привлекателността на недвижимите имоти остава силна, но не на всички нива. Така че, ако в тези студени зимни дни искате да разберете какво се случва в света на тухлите, това ръководство е за вас! Така че, ако сте готови, можем да открием тази малка новина, фокусирана върху явлението във Финландия!

Предполагаме, че Финландия винаги е била чужда на промените на международния пазар. Въоръжен с твърдо правителство и със законодателство, което не е много податливо на промени, то винаги е било конфигурирано като икономическа сила сама по себе си. Не случайно ние от Realigro сметнахме за подходящо да се занимаем със случая във Финландия. Какво се случва във време на световно безредие? Във Финландия привлекателността на пазара на недвижими имоти изглежда не се е променила. Всъщност ефектът, който прави експертите от индустрията зашеметени, е следният. Изглежда, че обемите на транзакциите са подобни на периодите преди пандемията. С особено увеличаване на подписването на договори за покупко-продажба на луксозни имоти. Намалението по отношение на инвестициите в недвижими имоти е единствено и изключително спрямо по-стандартните имоти, с все по-ниски цени в други страни и стационарни в студена Финландия.

Следователно и в този случай въпросната страна изглежда се защитава добре срещу извънредната ситуация в Ковид или поне в нашия изследователски сектор.
Бъдещите перспективи не са толкова несигурни, ако вземем предвид сегашната доста неутрална ситуация по отношение на останалия свят. Предполага се и се очаква непрекъснато, макар и забавено нарастване на интереса към луксозните имоти. И последващо увеличение, много по-постепенно, по отношение на покупко-продажбите по отношение на средно-ниските нива. А наемите? Добър въпрос! За да отговорим на този въпрос, трябва да направим крачка назад и да анализираме финландския произход. На културно ниво Финландия е конфигурирана като модерна нация, но малко склонна да подписва договори за наем.

Това е по проста причина: в тази страна има много малко чужденци, така че повечето хора, които живеят в нея, освен че се радват на високи финансови ресурси, могат да си позволят и покрив над главите си. Казано по-просто, цената на живот във Финландия е много висока и също е доста трудно да се преодолее сложната бюрокрация, която стои зад кандидатстването за гражданство. Накратко, такава реакция не беше чак толкова неочаквана! Така че, ако и вие бяхте изумени от четенето на тази новина, знайте, че сме готови да ви изненадаме с нови и интересни рубрики. Винаги тук всеки ден и в нашия Официален блог! Тайните на недвижимите имоти, индустриалните новини и новата мода, винаги само на един клик разстояние!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB