Ранна пролет за недвижими имоти

Ранна пролет за недвижими имоти. Но как е възможно това? Вярно е, че сме едва през януари, един от най-студените и емблематични месеци на цялата календарна година. Започва нова година и с нея добри намерения и новини. Но и за недвижимите имоти, тази 2020 изглежда наистина късметлийка. До степен да се счита за януари с пролетен аромат.

Но защо? Затова нека започнем тази нова статия, опитвайки се да даде обяснение на този конкретен феномен. На първо място, какво имаме предвид под „пролетта“ за недвижими имоти? Пролетта като цяло е най-благоприятният период за сектора на недвижимите имоти. Покупките са по-многобройни, както и взискателни, но най-вече конкуренцията за къщите е много голяма! Тази обща тенденция води началото си през 2015 г. Отсега нататък пролетта (като световна средна стойност) отбелязва печеливш период всяка година.

 Особено в световните столици. По-специално, най-пиковият месец е април. Януари винаги е изоставал в това отношение. До миналата година. Всъщност през 2019 г. според основните статистически данни имаше обръщане на тенденцията. Времетата бяха изведени напред, за да направят световния пазар на недвижими имоти особено ползотворен от началото на годината. Купувачите вече не променят своите стратегии за извършване на оптимални покупки. По-скоро те се опитват да грабнат сделката в най-кратки срокове. Вече хипотетичният опис от следващите месеци ще намалее драстично, ако тенденциите продължат с тази скорост.

А какво ще кажете за увеличението на цените на жилищата? Както вече видяхме в предишните ръководства, увеличението на цените е физиологично. Отчасти за нуждите, които сочат иновациите в зелен ключ, отчасти за увеличаването на имотите от висок клас на вторични места. С увеличаването на нискотарифните полети всъщност се появиха напълно непознати области, които сега се превърнаха в важни конкуренти в световните недвижими имоти.

И така, как ще се държат купувачите през 2020 г., но най-вече от какво се страхуват най-много? Започваме да отговаряме на първия въпрос. Въобще не е лесно да се даде решение на този въпрос, но за това, което се случва със световните недвижими имоти, можем да кажем, че вероятно през пролетта ще има много малко къщи.
Поведението на сегашните собственици е склонен да се откаже от недвижимите си имоти, особено след като недвижимите имоти са станали толкова разнообразни и непредсказуеми. Както страната на търсенето, така и предлагането се фокусират върху една единствена цел: тази за извършване на бързи и незабавни транзакции. Времето може да доведе до по-големи увеличения на цените и загуба на интерес.

Трябва също да се изясни, както вече показахме в едно от предишните ни ръководства, че недвижимите имоти са много по-изгодни веднага след ваканционния период. И изглежда, че потенциалните купувачи са разбрали тази динамика перфектно.

Просто трябва да изчакаме допълнителни новини. Но дотогава се надяваме. Изглежда, че тази 2020 г. започна по най-добрия начин!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB