Мадрид за млади хора: помощ за закупуване

Чували ли сте някога за „помощ за закупуване“? Това е икономическа мярка, която помага при покупката. Но не само. Опитваме се да се включим повече в това сътрудничество и да разберем по-добре как в Мадрид тази практика е станала основна за недвижимите имоти и младите хора.

Както очаквахме, терминът „помощ за закупуване“ се отнася до публично-частни отношения, които позволяват на хората да предоставят ипотеки (въпреки че нямат гаранции). Следователно като имате минимален месечен доход, можете да получите достъп до него. Тази мярка от англосаксонски характер е прекрачила националните граници, пристигайки в недвижимите имоти на Мадрид. Една от страните и градовете, които са най-засегнати от аварийната ситуация на Covid, обмисля как да помогне на потенциалните инвеститори. Всъщност най-важното: млади хора.
Всъщност град Мадрид е дестинация за много студенти по Еразъм всяка година и за млади работници, които по очевидни причини се нуждаят от временно или постоянно разпределение. Много от тях, без да разполагат с конкретни икономически гаранции, избират по-гъвкави решения. В последните години обаче прекрасният испански град се превърна в дестинация за млади инвеститори, които искат да променят живота си, започвайки от най-важната инвестиция: недвижими имоти.

Заключването обаче зимува на пазара на недвижими имоти, който се събужда през последните години. С разпадането на здравната система Мадрид постави икономиката в режим на готовност, но сега започва да страда. И тук се роди идеята.
Вече седмици наред основните експерти се обединяват, за да могат да намерят решение, способно да рестартира цялата икономическа система, без да се налага да разстройвате цените (увеличавайки ги или още по-лошо да ги намалите значително).
Как работи този иновативен инструмент за рестартиране на испанските недвижими имоти?
Тези, които вземат ипотека, ще плащат само 5% от общата стойност на имота предварително. В момента обаче се изискват 20% от испанските банки. А останалите 15%? Тя ще се предоставя от местните автономии или от правителството.
Какво да кажа, наистина уникален инструмент, който обаче не породи съмнения.

Въпреки всичко обаче, това, което трябва да се направи, е да изчакаме нови последици по този въпрос. От здравна гледна точка подобрението е очевидно, но е необходимо тези данни да се свързват и с икономическите. Всички се чудят колко ефективно този инструмент в краткосрочен план ще изведе испанските недвижими имоти на повърхността. Спомнете си, че Испания и град Мадрид постигнаха особена видимост благодарение на ниските разходи за живот (в сравнение със средните за Европа) и на многото отлични услуги, които предлагат както градът, така и нацията.
И така, младите хора ще се възползват ли от възможността да инвестират в испански недвижими имоти въпреки пандемичната ситуация? Надяваме се, че отговорът на този въпрос е положителен. Междувременно ние ще продължим да ви актуализираме за световните недвижими имоти!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB