Когато се обсъждат недвижими имоти: френският случай

Всеки ден може да се случи да намерите луксозни конструкции за продажба. Може би дори от исторически интерес. Като замък. Освен това може да се случи тези бижута да бъдат пуснати на търг и след това продадени на прекомерни цени. Следователно всичко е нормално. Но има обаче. В тази проста и логична аргументация сме пропуснали една подробност. Този, който се отнася до тези, които участват частично в този избор. Обкръжаващата общност. Днес, скъпи читатели, ще ви разкажем за случай, който наистина предизвиква дискусия. Тази, свързана с продажбата на исторически замък във Франция, която предизвика дълбоко недоволство в референтната община. Защо ? Ако сте любопитни да научите повече, ние можем да открием нашата мини колона днес! Да започваме!

Въпросният замък е този на Pontchartrain, който доминира близо до Версай. Вече по този малък детайл можете да познаете красотата и великолепието, на които се радва тази структура. Е, продажбата на имота поражда недоумение и недоволство, тъй като околната среда според жителите рискува да се превърне в „град на общежитието“. Проектът, за който е предназначен замъкът, е наистина амбициозен. С бюджет от около 35 милиона евро ще бъдат получени 41 апартамента от различен вид, много от които вече са „резервирани“ на цена от около 353 000 евро всеки. Районът на дестинация е в парижкия регион Ил дьо Франс, който вече е известен с присъствието, освен столицата, на множество други природни и исторически сценарии с безспорна красота. Но жителите на Pontchartrain, които достигат границата от 3500, не взеха това решение с желание.

Това е така, защото достигнатият досега лимит по отношение на гъстотата на населението, кара градът да бъде квалифициран като „„ селска общност “. Следователно се разбира как подобен проект, освен че опорочава прекрасната среда, в която се намира замъкът, може да подкопае и типичната идентичност на мястото. Накратко, населението иска на всяка цена да предотврати превръщането на усмихнатата реалност в масивен център за урбанизация. Според прогнозните данни всъщност прагът от 3500 жители ще бъде напълно надвишен за кратко време, достигайки 15 000. Освен това няма да липсват интервенции за градско преустройство, за да се приспособи и управлява много по-голям и по-тежък трафик. Особено за среда, толкова отдалечена от типичните диктати и прерогативи на столична агломерация. Но това не е всичко. Ако вече ви изненадва как решение, принадлежащо към света на недвижимите имоти, може да предаде и промени общественото мислене, ще бъдете зашеметени от следващите новини.

Местната асоциация за защита на селската среда и биоразнообразието (Acserb) поиска проектът да бъде преразгледан, преразгледан и вече направи три обжалвания срещу уплътняване на градовете без ограничения, с добавяне на писмо до министерството на културата. Изискваните инициативи са насочени към премахване на всеки риск от приватизация на замъка на първо място. На второ място, да се организира туристическа линия, която може да включи замъка в общото картографиране на най-популярните дестинации.
Кой знае как ще завърши ... ще разберете само като сте в течение на нашия портал!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB