Лисабон и краткосрочни наеми

Благодарение на критичността на периода много сектори трябваше да се преоткрият. За да не се поддаде. И благодарение на изобретателността, насърчавана от държавната помощ, имаше много реалности, които успяха да се възстановят от тежките удари, причинени от аварията от Covid-19. Виждали сме няколко пъти как секторът на недвижимите имоти е бил особено засегнат от пандемията. Но и как различните държавни инициативи са били от основно значение за повторното възникване. Един от секторите, тясно свързани с тухления пазар, е туристическият сектор. В някои страни той винаги е представлявал така наречения „двигател на растежа“. Кризата, която не спести никакъв вид икономика, дори и най-силната, обаче трябваше да се справи с наистина интересна инициатива, разработена от правителството на Лисабон. Португалия, една от най-революционните държави в Европа, се подготвя в споменатия по-горе град да помогне на гражданите в затруднение.

Като? Чрез разработване на гъста мрежа от краткосрочни наеми, способни да позволят рециркулация на местната и националната икономика. Алтернативен ход, в период, в който преобладават субсидиите за граждани, които трудно плащат месечната такса. Тук фокусът се измества в чужбина. Трябва да направим крачка назад и да анализираме нацията като цяло. Португалия и град Лисабон всяка година приемат много студенти, които решават да се преместят временно благодарение на програмата Еразъм.

Но и да продължи университетската пътека, предприета в други страни. За да се измъкне от кризата, породена от извънредната пандемия, кметът на Лисабон реши да предложи хиляда евро на месец за минимален период от пет години, за да отдаде имотите под наем на туристи. Всичко това, за да могат да подпишат договори за наем и да позволят дори на най-засегнатите от кризата да се възстановят. Това е един вид „стабилен доход“, който ще гарантира на собствениците да останат активни дори в период, в който туризмът и дори недвижимите имоти са практически парализирани. Но не е всичко това без ограничения. Всъщност община Лисабон реши да вмъкне клауза, за да контролира по-добре тази инициатива. Отчетеният лимит е следният: след подписването на договора тези къщи ще се отдават под наем предимно на семейства в затруднение, при наеми, които не надвишават една трета от доходите им. Освен това, в допълнение към петгодишния срок, собствениците ще трябва да върнат апартамента си на пазара. Накратко, въпреки че тези ограничения може да изглеждат достатъчно силни, вече 117 наематели са проявили интерес към тази първа покана.

Да, първо, именно защото се очаква община Лисабон да действа отново, за да защити туристическия сектор и особено местния и национален пазар на недвижими имоти. Няма ясна представа за бъдещето на португалската тухла, нито е възможно да се предвиди колко време ще отнеме рестартирането на туристическия сектор. Това, което е сигурно е, че ние от Realigro винаги ще сме готови да ви информираме за всички новини, за да ви държим в течение всеки ден как се развива цялата система за недвижими имоти.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB