Италия и Коронавирус: последствия върху цените

Както вече се появи в много международни вестници, от тази сутрин целият италиански полуостров е изцяло брониран. Силна мярка, за да се опитаме да овладеем епидемия, която изправя цялото земно кълбо на колене. Отменени полети, пътуват между общините само в случаи на крайна необходимост и за доставки. Накратко, декретът, призован от повечето „Оставам вкъщи“, напълно предава критиката на разяреното явление.

Заедно с „Красивия полуостров“, други съседни държави също приемат доста строги мерки за сигурност. Това, което ни интересува и което заслужава особено внимание, е връзката между COVID-19 и пазара на недвижими имоти. В детайли какви ще са последиците, свързани с Коронавирус на италианския пазар на недвижими имоти, след такова драстично решение?

За да дадем доста изчерпателен отговор, оставихме думата на основните експерти в сектора, за да ни дадат ясен преглед и възможно най-близо до основните последствия, които ще има италианският пазар на недвижими имоти.

Според съобщенията, в предишната прогноза за италианския БВП с 3.3 процентни пункта, в момента говорим за 2.8%. Въздействие на вируса, достигнало половин процент точка в световен мащаб. (винаги по отношение на БВП). Еврозоната обаче все още очаква ръст от 0,5%. Но Италия плаща най-високата цена за цялото забавяне (за щастие все още не е в застой).
Но политиката, прилагана преди по-малко от 24 часа, за защита на здравето на населението и срещу разпространението на вируса, вероятно ще послужи за ограничаване на щетите му. Дори на ниво недвижими имоти.

Преди да навлезем в италианските недвижими имоти, ще се опитаме да дадем преглед на европейския пазар на недвижими имоти. Жилищният сектор в Европа вероятно ще претърпи забавяне на цените. В някои области, като Испания и Ирландия, тази фаза вече е достигната. Трябва обаче да се вземе предвид, че няма да липсват стимули за вдигане на международната икономика. Подобно на Европейската централна банка, тя ще продължи да получава подкрепа, като поддържа проценти на много атрактивни нива.

Сега, нека да влезем в една от страните, които са най-засегнати от разпространението на COVID-19. Как гледате на италианските недвижими имоти? Е, вероятно ще се учудите колко ще ви предстои да прочетете. Настоящото критично обстоятелство може да доведе до повишаване на цените на имотите на национална почва. Говори се за увеличение с 0,5% (при много ниски 0,1%, регистрирани миналата година). Но как потенциалните инвеститори ще бъдат насърчавани да купуват имот в Италия? Просто благодарение на много ниската икономическа достъпност и най-вече на достатъчните разходи за финансиране. Особено в най-атрактивните райони на полуострова.

От друга страна, италианският пазар на недвижими имоти винаги се характеризира с много висока склонност към динамизъм, което му позволява да се възстанови дори в особено критични периоди.

Затова се надяваме, че тази ситуация все още ще бъде смекчена. Междувременно просто трябва да оставаме в течение на нашия портал!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB