Ипотеки и испанска отбрана

Във всеки уважаващ себе си футболен мач нападателите играят основна роля. Но същото важи и за защитниците, които не позволяват на другия отбор да хвърли топката във вратата, противодействайки на офанзива. По-специално, днес ще се опитаме да разберем как и дали защитата на дадена страна е достатъчна срещу пандемичната атака. Говорим за една от страните, които са най-засегнати от здравната криза в Европа: Испания. Завидна нация заради своите паметници и храна и вино и най-вече за топлината на населението, тя беше територията, която най-много се възпрепятстваше от аварийната ситуация в Ковид.

За да получим отговори на различните въпроси, които си задаваме, решихме да анализираме първата половина на Испания, както в микросектора на пазара на недвижими имоти, така и на цялостно икономическо ниво. Ще се съсредоточим по-специално върху искането ипотечните кредити да могат да изплащат разходи за недвижими имоти. Така че, ако сте готови, днес можем да открием нашите новини!

Що се отнася до средната сума, според статистическите проучвания, през първата половина на годината стойността беше около 120 хиляди евро. С 1% промяна спрямо предходната година. Според записаното през 2007 г. беше повратна точка. Година, през която средната записана ипотека достигна най-високото време. За общо 185 673 евро. От този момент нататък се следи истински срив, който доведе тази стойност до 80 хиляди. За обща стойност от -56 процентни пункта.

Въз основа на месечните ипотеки, от друга страна, първата половина на Испания показва средна стойност от 460 евро. Според експертната преценка, тази стойност трябва да бъде взета предвид на многобройните показатели за риск, които са се появили през този период и които в момента остават стабилни. В допълнение, банките продължават да не са решителни да приемат консервативна кредитна политика. Което означава, че все по-малко хора се възползват от ипотеки и че имат реални гаранции. Ако говорим в процентно изражение, ипотеките са предоставени на лица с трудов договор за определен срок, които обаче представляват много тънка част от цялото. Общата сума всъщност е около 7% от кандидатите.

Наистина твърде ниско ниво, което ни кара да разберем колко критично и изморително е да можете да реинтегрирате в испански недвижими имоти, ако нямате солидна икономическа основа. Следователно не е изненадващо, че испанската собственост е пострадала и продължава да страда от ситуацията в Ковид. Освен това считаме, че в момента Испания регистрира ново увеличение на инфекциите, което води до чувство на дезориентация както за инвеститорите, така и за същите експерти в сектора, които не са в състояние конкретно да реализират дългосрочни прогнози.

Следователно е очевидно, че след известно време ситуацията не е най-добрата. Но, разбира се, се надяваме, че Испания със своята енергия може да се възстанови!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB