Covid и несъстоятелност: испанската ситуация

Ковид отново подлага на изпитание целия свят. Без да правят разграничения, някои повече, други по-малко, страдат от тази изключително критична ситуация. В предишни ръководства сме разглеждали въпроса с ипотеката като тема. И преди всичко как е било възможно много застрахователи на договори за наем да отлагат плащания.

Е, обаче, изглежда, че въпреки директивите и действията, прилагани от правителството, проблемите продължават да съществуват в някои страни и днес. Поразителен пример в този момент е този, представен от Испания. Единствената по рода си нация за безспорна красота и култура, Испания постигна още един рекорд. Без съмнение не щастливо. Той е класифициран като една от европейските държави, най-засегнати от извънредната пандемия. И точно тук ние от Realigro, след няколко месеца от мерките за подкрепа, приети от испанското правителство, искаме да анализираме ситуацията. Как ще изглеждат испанските недвижими имоти сега? Ще имат ли политиките, насочени към подкрепа на най-засегнатите групи, желаните резултати? За да отговорим на този въпрос, решихме да създадем тази малка рубрика, посветена именно на тази тема. Така че, ако сте любопитни да научите повече, можем да започнем!

За съжаление, една от най-популярните думи в Испания през последния период, започвайки с извънредната пандемия, е „несъстоятелност“. Но нека направим крачка назад. През предходните месеци Испания, подобно на други европейски страни и не като Германия, предприе мерки за облекчаване на семействата и фирмите, които имаха задължения за плащане, като поематели на договори за наем. Поради това испанското правителство реши да отложи плащанията и в най-крайните случаи да ги спре.

В момента обаче ситуацията изглежда не се е подобрила, като се има предвид, че се говори за реално неизпълнение с плашещи цифри. Около 2500 милиона евро са общите евро, които трябва да бъдат изплатени, с дължимите лихви, в резултат на ипотеки и заеми, насочени към подкрепа и поддържане на лизинговите договори. Но има и още. Ако анализираме по-общата икономическа ситуация, включително в тази макро област, също пазара на наеми и различните продажби на недвижими имоти, стигаме до общо над 100 000 милиона евро, които вече са отчетени през септември. Припомняме, че периодът от време, в който беше възможно изпълнението на обществени поръчки, беше шест месеца. Тази за частни договори е дванадесет. Освен, разбира се, за екстремни ситуации. Според съобщенията в индустриалните медии през следващите месеци се очаква истински пик на несъстоятелността. Доста трагично заключение от тази 2020 г., ако добавим и здравна система, която сега е в колапс.

Също така трябва да се помни, че в периода от края на ноември изтичат сроковете за плащане на много договори. Следователно има опасения, че може да се стигне до безпрецедентна икономическа рецесия. Не е необходимо да се пренебрегва още един тревожен факт. В момента хиляди и хиляди испанци са в ситуация на ERTE. Испанските съкращения. Мнозина се опасяват, че могат да преминат от тази задънена улица към пълен блок, особено по отношение на самонаетите работници, които ще трябва да свалят капаците на своите дейности.
Как ще завърши тази ситуация? Ще разберете само като бъдете в течение тук!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB