Устойчивост и недвижими имоти: въздействията

Covid-19 е обърнал живота на всички с главата надолу. Ние се озовахме пред избора, променихме перспективите и поставихме спирачка на нашите проекти. Но въпреки факта, че приоритетите на всеки индивид са се променили, изглежда, че има фиксирана точка в недвижимите имоти. Константа, която вместо да изчезва или излиза на заден план, придоби значително значение. Говорим за връзката между недвижимите имоти и устойчивостта. Но откъде идва този резултат?

Нека анализираме всичко от началото. През 2019 г. започна онова, което може да се определи като „обръщане на тенденцията“. От тази година всъщност както недвижимите имоти, така и други икономически сектори проявиха по-голям интерес да защитят устойчивостта. В предишните ръководства всъщност често говорихме за това как чрез използването на екосъвместими и изключително естествени материали, но и с високотехнологични системи, на пазара на недвижими имоти се случи революция. Революция, която включваше не само пазара на жилища, но и пазара на дребно и офиси. Устойчивост както в икономическо, социално, така и в екологично отношение. Тези три вариации на това понятие позволиха на мнозина да увеличат стойността на своето имущество. Други откриват, че правят инвестиция, която в дългосрочен план ще донесе допълнителни ползи.

Говори се за енергийни класове, автоматизация на дома и все още нулево въздействие. Накратко, всички ориентирани към двойна функция: за сенсибилизиране и подобряване.

Но как така, въпреки аварийната ситуация в Ковид, тази вълна изглежда неудържима?
Започваме от луксозния сегмент и правим спор чрез изключване. Знаем, че пазарната цел не е много чувствителна към цените (par excellence). Изложение на мотивите защо не е изненадващо, че той не регистрира промяна.
След като премахнем по-високия пазарен сегмент, преминаваме към средния.

В този случай причините за увеличаването на интереса към устойчивостта са различни.
Предполагаме, че сегментът се е хармонизирал по отношение на цените с появата на Covid-19, което доведе до реална девалвация в някои случаи на недвижими имоти (помислете за районите, които са най-засегнати от епидемията).

Необходимостта да се съсредоточи върху устойчивостта започва от психологическата сигурност на индивида, сега се корени в неговия инвеститорски манталитет. Като се има предвид многобройната информация за важността на устойчивостта, която бомбардира съзнанието ни през последните години, очевидно е да се отбележи как първоначално маргинален аспект се превърна в „ядро“ в процеса на избор на имот. Да изразходваме повече да, но при условие, че се спазват основните параметри на устойчивостта. Освен това, именно „благодарение“ на спешното, беше възможно да се разбере как в дома ви е необходимо да се ограничава потреблението, но запазвайки комфорта, който ни е необходим, непроменен.
„От необходимост, добродетел“ казаха древните и можем да кажем, че са ни виждали дълго.

Ще продължи ли тази тенденция? Надяваме се, че дори след пандемията, тази „насочваща“ линия може да остане в нашия modus vivendi и в процеса на избор на имот!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB