Кварталът 15 минути: новините след Ковид

Както често сме заявявали, Covid-19 представлява и, за съжаление, все още представлява важен проблем. Както на икономическо, социално, така и на екологично ниво. Недвижимите имоти със сигурност не са освободени от тези ограничения, но има обаче. Както древните казваха „за необходимост, добродетел". В Realigro забелязахме и отбелязахме как в действителност тази ситуация представлява трамплин за обновяване. И икономически, но и за пазара на недвижими имоти. Говорим не само за иновативното структуриране на пространствата, но и за услугите, достъпни за гражданите. Новостта е ограничена около концепция: тази на „15 минути квартал“. От какво е направен и как се характеризира?

Е, ако и вие сте любопитни да знаете, просто трябва да направите едно нещо. Прочетете внимателно следващите редове. Предстои да ви пренесем в бъдещето на недвижимите имоти. На първо място, ще започнем с анализа на проблемите преди Covid в недвижимите имоти. Несъмнено граница, която трябва да бъде преодоляна, е тази, свързана с липсата на устойчивост на околната среда. Като цяло, особено зелените площи също са далеч от градските агломерации. Както също беше предложено от ЕК през 2013 г., също така е целесъобразно да се подобрят по-слабо развитите райони, благодарение на проекти за защита на „зелените“. Все повече са заявките от купувачи на жилищни райони в близост до паркове или като цяло недалеч от природата. Освен това трябва да се помни, че един от недостатъците, които най-много се усещат по време на изолацията, беше отсъствието на външни пространства. И така, как ще бъдат конфигурирани недвижимите имоти в бъдеще? Тук се оформя така нареченият проект „15-минутен квартал“. Това е само нов начин за осмисляне на градската реалност. По-умни, по-бързи и преди всичко по-добре свързани. Следователно преминахме към качествен скок, който надхвърля просто структурата на собствеността. Повече или по-малко убедителни и модерни за пазара на недвижими имоти. Значителната промяна ще засегне кварталите.

За да избегнем прекомерно пътуване, особено в големите градове, където случаите на Covid се разпространяват ежедневно, ние ще се опитаме да създадем квартали само на 15 минути от всички потенциални услуги, необходими за функционирането на същия. Но и за гражданите. Един вид централна нервна система с добре разпределени и не твърде дълги периферни канали. Решение, добре оценено от големите европейски компании и което вероятно ще накара различните правителства да инвестират в него. Не е възможно обаче да се знае какъв ще бъде моментът за приемане на това ново градско управление. Това, което е сигурно е, че това е истинска революция, която ще обхване настоящите недвижими имоти и ще ги проектира в бъдещето. Ако сте любопитни да научите повече за това и също толкова новини от пазара на недвижими имоти, добре .. бъдете в течение на нашия блог Realigro!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB