Манхатън все още силен

Един от най-важните пазари в Ню Йорк изглежда е открил 2020 г. по голям начин.
След период на спад, пазарът в Манхатън започва да показва първите признаци на възстановяване.
Следователно годините на криза изглеждат далечен спомен, като се има предвид, че в последното тримесечие на тримесечието договорите за покупко-продажба намаляха само с 1,2%. По този начин се прекъсва тенденцията, която вместо това отбелязва значително по-високи числа.

Най-добрите записани данни, които се скъсват с критичния период, започнал през 2017 г., вдъхват надежда на инвеститорите, които обаче все още имат резерви към него.
Всъщност потенциалните купувачи все още не се доверяват на недвижимите имоти в Манхатън, тъй като изглежда пазарът е прегрял. В действителност цените през 2017 г., въпреки превишаването на критичния период, се увеличиха с почти 50%.

Това предотврати всяко активно действие, ориентирано към покупка и продажба. В момента ситуацията се промени изцяло. Всъщност говорим за по-спокоен момент, също благодарение на спада на цените. Броят намалява, но все още не е твърде нисък, за да се счита за изгоден.
Затова се иска малко усилие от купувачите. Намаляването на „претенциите“ и виждането на най-важния пазар в Ню Йорк, реална възможност за бъдещето.

Изглежда обаче 2019 г. е приключила по най-добрия начин. Говорим за 88% от продажбите, сключени с оборот от три милиона долара на бройка. Наистина прекомерни цифри, като се има предвид, че това е разнообразен пазар, който включва както луксозни, така и най-стандартните жилищни сгради.
Но кои бяха факторите, допринесли за пробуждането на недвижимите имоти в Манхатън?

Новите федерални закони, преди всичко, ограничиха данъчните облекчения на имотите чрез нови данъци върху собствеността. Поради тази причина същите собственици на няколко имота искат да продадат втория имот на трети страни с надеждата да могат да амортизират тези разходи.

Продавачите обаче, според основните икономисти в сектора, все още трябва да продължат към намаляване на цените, достигайки дял от -5 процентни пункта. Но голям въпрос е този, представен от политиката.
Новите президентски избори, които ще се проведат тази година, могат да прекратят тази обнадеждаваща ситуация.
Известно е, че ситуацията не е никак проста, както в Манхатън, така и в Ню Йорк.

Както винаги, не можем да предвидим как пазарът ще се развива в детайли. Без съмнение променливите, които ще бъдат разгледани, са многобройни. Колко различни са и характеристиките, търсени в даден имот от различните категории потенциални купувачи.

Какво можем да кажем, просто трябва да чакаме важни новини от един от най-важните недвижими имоти в Америка. Ако и вие нямате търпение да разберете повече или се интересувате от закупуване на имот в Манхатън, просто трябва да направите едно нещо. Продължете да следвате нашия блог, за да видите всички новини на Realigro!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB