Европа: повишава цените, но наема повече

Въпреки че ситуацията, която преживяваме, е наистина аномална, все пак е необходимо да се извърши анализ, свързан с представянето на европейския пазар на недвижими имоти в сравнение с миналата година. Известно е, че Коронавирусът постави здравето и икономиката в криза, без да остави недвижимите имоти имунизирани от тази „зараза“. В предишните новини ние съобщихме за общото положение на различни европейски държави, които в момента са изправени пред множество критични проблеми. Днес ще направим сравнение в сравнение с Европа през 2019 г., винаги на пазара на недвижими имоти. И накрая, акцентът ще бъде върху европейската държава, която първо прие много ограничителни мерки за сигурност: Италия.

Така че, ако сте готови, можем да открием и нашата колона днес!

Данните на Евростат (статистическата служба на Европейския съюз, отговорна за публикуването на европейска статистика и показатели за качество) изглежда ясни. Докато цените на жилищата се увеличават в повечето европейски страни, далеч по-изразена е ситуацията с договорите за наем. По отношение на процентните съотношения последните изглежда са се увеличили експоненциално. Особено на полуострова, най-засегнат първоначално от феномена Covid-19. Следователно влизаме да анализираме Италия в европейския контекст. Цените на жилищата на полуостров обикновено са под средните за Европа. В действителност, ако в много страни членки имаше + 4,3% и 4,7%, в Италия това беше -0,2% (в сравнение със същия период на миналата година).

Ако разширим референтната времева рамка (по този начин вземайки предвид периода от 2007 г. нататък), най-големият растеж в Европа засегна следните държави:

• Австрия (+ 88,4%)
• Люксембург (+ 84,8%)
• Швеция (+ 80,6%)

Италия, от друга страна, вече в предишния период, беше в страните с понижение, заедно с Гърция (-35,6%), Румъния (-26,%) и Ирландия (-16,9%). Срив очевидно се дължи на различни причини, на първо място на световната икономическа криза.

Но ако досега сме се фокусирали върху пазара на продажби, сега ще стигнем до сърцето на нашия раздел. Всъщност пазарът за наем регистрира диаметрално противоположна ситуация.
Европейският растеж винаги е бил постоянен, въпреки най-критичния период за всички, който има точна година: 2008. Това, което ни заинтригува, е именно тенденцията на кривата на лизинга. Значително по-висока от тази на къщите за продажба.

Все още сравнявайки същия текущ период, в сравнение с историческия от предишните години, неминуемо е да отбележим, че наемите са се увеличили в 26 държави от ЕС. Сред тях се споменават най-емблематичните:

Литва (+ 101%),
Чешка република (+ 79,3%)
Унгария (+ 70,8%)

А Италия? Тази страна също потвърждава възходящата тенденция, но за съжаление твърде слаба, за да говори за реално възстановяване. Средна стойност, която е твърде далечна от европейската, която обаче трябва да бъде анализирана и в историческия контекст, който преживяваме.

Следователно като цяло изглежда, че наемите са най-популярните в Европа, но ... как всичко ще се развива? За да отговорите на този въпрос, просто следвайте нашия блог!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB