Coliving: на живо и си сътрудничи

Какво се разбира под термина "Coliving"?
Защо е част от новостта на годината? Нека започнем, като направим крачка назад. Преди да говорим за „coliving“, е необходимо да се отбележи етимологията на термина. Префиксът '' co '' дефинира всяко споделяне, сътрудничество. Експортирайки го в сектора на недвижимите имоти, говорим за съвместно съжителство, следователно за споделяне на пространства между съквартирантите.

Въпреки че може да е съвсем обичайна практика, този път новостта е част от удобството на coliving. Удобство, продиктувано и от подобни нужди, както и от чисто икономически план. И тези гаранции са обхванати от ново обаждане, от всички италиански произход, именно от Трентино. След като италианският полуостров се открои пред така наречените къщи с едно евро (за които говорихме в предишните ръководства), днес ще се сблъскаме с това допълнително любопитство. В Лусерна, община в провинция Тренто, беше издаден нов призив, наречен: „„ Coliving сътрудничеството за споделяне на живот “.

Това е проект, който има за цел да пренасели една малка и планинска реалност. Ако се интересувате от това съобщение, ето подробностите на обявата за вас.
Публикуван на 5 юни 2020 г. и валиден до 3 август същата година, този проект има за цел да обърне тенденцията. Обясняваме се по-добре. Както учи историята, през вековете процесът на урбанизация става все по-важен. Малко реалности са останали привърженици на техния произход и традиции. А Лусерна е една от тях. Кметът на страната има ясно определена цел. Това на сближаването на домакинствата също се различава по различен начин от обикновена кръвна връзка, за съвместно съжителство в алтернативен териториален контекст. Способен да предложи толкова много. Непрекъснато даване.

От една страна, ново население с нови идеи и също толкова проекти, от друга, нови споразумения за доверие между територията и населението, стимулиращи създаването на нови ландшафтни структури. За разлика от други подобни проекти, основната характеристика на „Coliving сътрудничеството споделяне на живот“ е дадена от срока. Всъщност, след евентуално придържане към проекта (точно 4 години безплатен наем), субектът ще бъде принуден да реши дали да купи имота или не. Очевидно, като се има предвид, че това са групи от хора, отговорът е по-вероятен. Интелигентен ход, който също има умерен успех в международен план.

Освен това говорим за особено внушителна област. Трентино всъщност е известен със своята безспорна красота.
Това са напълно незамърсени места, с уникална традиция, която обаче се нуждае от помощ от населението. Конкретна помощ, която само нова жилищна вълна може да донесе. Никога, както в случая, изграждането на мрежа е от първостепенно значение, за да се даде живот на тази територия отново. Надяваме се тази инициатива да бъде стартовата площадка за това прекрасно място, но и като пример за тези, които са в подобна ситуация!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB