Испански недвижими имоти се борят с Коронавирус

През последните дни, за съжаление, все повече и повече държави изпитват сериозни затруднения в изправянето пред коронавирусната опасност. Пазарът на недвижими имоти не е освободен от тези проблеми. И за да дадем цялостна картина на европейската ситуация, днес решихме да анализираме ситуацията в Испания, която изглежда наистина е критична за недвижимите имоти.
Според статия в New York Times, Коронавирусът е преместил епицентъра си в Испания през изминалия уикенд. Ето защо много сериозна ситуация, испанската, която потвърждава 10 000 положителни случая. Това доведе до срив на интереса към недвижими имоти в Испания, който до преди няколко седмици беше постигнал наистина положителни резултати.

 Всъщност с началото на 2020 г. Испания се превърна в една от най-важните туристически дестинации за инвестиране. Разходите за живот, адаптирани към нуждите на всяка социална типология, откритата и приветстваща култура, винаги са били остриетата, които привличали множество потенциални купувачи. Е, началото на шока парализира испанските имоти, особено в жилищния сектор.
Но този шок не трябва да се анализира само от негативна гледна точка. В действителност ситуацията трябва да бъде разширена в средносрочен и дългосрочен план. Със сигурност критичността ще претърпи реален обрат при намаляване на цените на имотите, което представлява много валидна възможност за заинтересованите страни.

Що се отнася до пазара за втори дом, посветен на лизинговите договори, изглежда има още дефицити. На първо място, това е тип договор, който понастоящем не е много популярен. Всъщност само малка група, обикновено представена от по-младите, избират да подпишат договор за наем по очевидни причини. На върха на мотивациите, разбира се, е изследването. Но в такъв критичен период, в който всички вторични дейности, включително университетите, остават затворени, как може да продължи или по-лошо договорът за наем?

Накратко, ситуацията в Испания буквално се обърна в сравнение с преди месец. И това, което е най-плашещо, е липсата на добре дефинирани времеви перспективи. Междувременно испанското правителство очевидно е решило да приеме вече приети мерки в други страни, именно за да избегне ситуацията на краен срив на здравните услуги.

Най-емблематичното е кореспонденцията между истинска пустиня по улиците на испанските градове, подобна на тази, открита в недвижимите имоти.
Един вид пауза, която се надява да продължи възможно най-малко. Особено за продавачите.

Макар да не знаем със сигурност какви ще са последиците от това явление, което поставя цялото земно кълбо на колене, все пак ще бъдем информирани за най-новите новини в света на недвижимите имоти, за да можем да ви дадем пълна картина на ситуацията и правилния съвет, който да следвате!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB