Италиански недвижими имоти: върна ли се доверието?

Предвижда се наистина обнадеждаващ сценарий за европейските недвижими имоти. Това е записано от основните статистически институти. Всъщност изглежда, че доверието се е върнало в сектора на недвижимите имоти, особено в една от страните, които са най-засегнати от световната криза: Италия.

 Всъщност красивият полуостров привлече много инвеститори, решили да се преместят, купувайки имот в един от различните и красиви региони, които го съставят. Всъщност от север на юг и особено в големите метрополиси и крайбрежни градове, през първия месец на 2020 г. вече са регистрирани значителен брой договори за покупко-продажба.

Решителен положителен знак, ако вземем предвид трагичната ситуация, в която полуостровът беше едва миналата година.
Но сега да разгледаме подробно как се структурира това явление и доколко е повлияло на националната икономика.

Нека започнем с числата. В сравнение с 2019 г. имаше около 600 000 броя на договорите (за продажба и покупка), регистрирани в Италия. 90% от тях принадлежат на жилищния сектор, който следователно е движещата сила на италианските недвижими имоти. Бавното, но решително възстановяване на цените в сравнение с 2019 г. изглежда не е отклонило потенциалните купувачи, които, независимо от произхода си, изглежда са по-склонни към закупуване на имот в града, в сравнение с провинцията. Но какво е помогнало и стимулирало купувачите да се доближат до пазара на тухли?

Лихви. Ами да, според статистическите проучвания изглежда, че тази година те са докоснали историческите нива, въпреки че основните кредитни институции решително са ограничили предоставянето на ипотеки. Ограничения, които всъщност се прехвърлят към самото заявление, вече регистрирано в началото на годината. Около 7% по-малко в сравнение с 2019 г.

Както споменахме по-рано, метрополисите са конфигурирани като най-котираните реалности за хипотетичен трансфер. Основните градове, които предизвикват голям интерес, несъмнено са двете „столици“. Официалният, Рим, богат на история и прекрасни къщи от архитектурна гледна точка и тази на модата и бизнеса, Милано.

Последният, категорично по-малко обвързан със светската история като Рим, се възползва максимално от най-богатите райони на ниво работа, за да изгради жилищни зони, където търсенето със сигурност няма да липсва!

Но има и изключения! Наистина, Болоня, Торино и районите на Амалфийското крайбрежие също са с голямо търсене, известни с естествената си красота.
Следователно изглежда, че Италия се очертава не само заради потенциала, предлаган от големите градове, но и заради собственото си художествено и културно наследство.

Надяваме се, че този интерес ще продължи с течение на времето, без да губи интензивност и преди всичко качество на търсенето. Важна роля играят Милениалите, които играят около 30% от инвеститорите. Въпреки че, както в предишните ръководства, беше установено, че младите хора са все по-неразбираеми по отношение на предпочитанията, приносът им към недвижимите имоти все още изглежда благоприятен.

Затова да се надяваме, че този оптимизъм не спира през първия месец на 2020 г.!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB