Кови и недвижими имоти: въздействията

Дори днес решихме да посветим ежедневната си колона на аварийната ситуация на Covid 19. По-специално ще се съсредоточим върху това как пандемията коренно променя международната икономика, но най-вече как влияе върху недвижимите имоти.
Въпреки че мерките за ограничаване (по различен начин) са били изключително бързи и драстични, той остава важен факт. Размерът на тази криза ще генерира влияние като голямата депресия след Втората световна война.
Причината защо да се правят прогнози по темата се оказва рискована. Но нека сега анализираме възможно най-добрите резултати.

Как? Сравняване на настоящата ситуация с GFC, Глобалната финансова криза през 2007 г.
Глобалната криза започна във финансовия свят с много високо ниво на дълга. Говорим за криза, която породи дълбока несигурност не само за потенциалните инвеститори в недвижими имоти, но и сред самите кредитори. Страх от възможността да останете на плава в такава драматична ситуация. Бързото разпространение обаче предизвика различно въздействие в различните производствени сектори. На пазара на недвижими имоти сме свидетели на спад в обема на инвестициите.

Това бе последвано от значително намаляване на техните стойности. Много силен спад в търсенето, който очевидно забави скоростта на възстановяване на националната икономика на различните страни. И въпреки че цените паднаха, късогледската визия за времето не позволяваше възраждане на непосредствените недвижими имоти. Всъщност само през последната година има ренесанс на пазара на недвижими имоти и в по-слабо развитите страни.

Как се представя настоящата криза? Приемаме, че не сме изправени пред финансова криза. Но евтино. Това се материализира с липсата на възможност да се правят плащания на наема, например, в предварително установените времена. Както вече описахме в предишните ръководства, много държави са решили да се заемат с въпроса. Анализирайки ситуацията и помагайки, удължавайки сроковете, тези, които познавам, се оказват в ситуация на дефицит на плащания.

Не става въпрос само за липса на транзакции. Но от страх от страна на инвеститора, към който трябва да се прибави и трудността при спазване на договорните клаузи и в лизинговите договори.
Освен че се представя като сложна ситуация, в този случай не е възможно да се разбере в дълбочина колко дълго и как ще се развива тази реалност. Именно защото са заложени както чисто финансовият аспект, така и икономическите и психологическите аспекти, тясно свързани с индивида и потенциалния инвеститор.

Повратната точка може да се види в края на първите блокировки. Когато националните икономики започнат да се пробуждат. А с тях постепенното връщане на гражданите в предишния живот. Следователно не е възможно да се определи определена дата за частично или пълно възстановяване на този глобален шок. Сигурното е, че ние от Realigro ще ви поддържаме постоянно в течение на нашия портал!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB