От стари офиси до нови домове: нарастваща тенденция

Светът се променя. Дори тази на недвижимите имоти. С правилата, наложени от извънредната ситуация на Covid, световният пазар на недвижими имоти претърпя сериозен шок. Твърди се, че това е най-доброто време да можете да инвестирате в тухли. Всъщност като цяло цените спрямо средното за Европа са спаднали драстично. В резултат на това търсенето се е увеличило драстично в много области на света. За да се опита да изпълни тази нужда, беше открита нова тенденция. Тази, свързана с преустройство на недвижими имоти.

Или по-скоро трансформацията на старите неизползвани комплекси. Около 40% от неизползваните сгради в Европа са преминали през процес на обновяване през последните месеци. Благодарение на средствата, отпуснати от ЕК, особено за подобряване на градската тъкан, тази нова тенденция се насърчава. Но имаше един случай, който най-вече се появи в този контекст. Тази на Холандия. Всъщност случилото се в тази земя е примерно. Причина защо в Realigro решихме да ви разкажем за това в нашата рубрика с новини. Така че, ако сте готови, можем да го открием!

Умът, който стои зад този иновативен проект, не е на техник. Нито на експерт по темата. Но това е екип от холандски художници, решили да революционизират една стара сграда. Проектът обаче беше много амбициозен, като се има предвид, че цялата конструкция беше разделена на два отделни етажа (по-рано несъществуващи). Нека да видим как са структурирани.

Първият се откроява със своята трезвост и гостоприемство. Причината защо беше насочена към местоположението на студиа и коворкинг пространства. Но това, което прави тази промяна толкова иновативна, е наличието на много стари дървени греди на индустриалния таван, които се съчетават перфектно с новата среда. Нова, чисто нова среда, която се състои от метални материали и дърво. Накратко, фантастична комбинация от старо и ново.

Старите комини, характерни за индустриалния сектор, са премахнати. Заменете с пространства, насочени към естествено осветление. Като? Благодарение на наличието на големи прозорци и врати, които позволяват влизането на светлинни лъчи, но със страхотен стил. Припомняме ви, че невидимата ръка зад този проект е тясно свързана с изкуството. Следователно не става въпрос за прости тела, а за стъклени илюминатори, които правят отворите на капандурите многоцветни.

Холът, от друга страна, припомня отминала епоха. Винтидж мебели доминират в цялата среда, придавайки топла и гостоприемна атмосфера. Зоната за спане е напълно различна, според данните, изградена от нулата. Основната спалня се състои предимно от дървени мебели в шведски стил и стайни растения.

Накратко, тази революция не е направила нищо, но е стимулирала много инвеститори да подкрепят тази кауза буквално да се хвърлят в печеливш имот. Ярък пример за това как, според казаното от древните, „на необходимост, добродетел!“.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB