3D къщи също в Италия: тук е революцията

Вече говорихме за това как днес се случва една плашеща революция в областта на недвижимите имоти. Къщите стават съобразени с нашите нужди и, разбира се, са все по-артикулирани. Истинско изобретение, което подкопава всеки сектор на обществото, е това, свързано с 3D принтерите. Все още мистериозни приспособления за мнозина, способни да променят напълно нашите навици. Е, и в строителния свят се прави революция. След създаването на първата къща с 3D печат в Германия, Италианският полуостров също възприе този нов тип собственост. Ако сте любопитни да научите повече, в следващите редове ще намерите отговорите на вашите въпроси. И така, можем да открием нашата колона днес!

На първо място, как е структурирана първата къща, построена в Италия? Това е самостоятелна сграда, разпределена на два етажа. Жилищната площ е приблизително 80 квадратни метра и е изградена изцяло от трислойни стени. Съответно изпълнен с изолационен материал. Освен това, както посочи изследователският център, който ръководи този проект, всички използвани материали са високотехнологичен „Itech 3D“. Но, без да навлизаме в твърде подробности за тази структура, сега искаме да анализираме раждането на новата 3D технология, която се оказва много валидна алтернатива на класическия начин на изграждане на имот.

По-специално, 3D печатът навлезе в строителния сектор само преди 15 години, генерирайки истинска революция, предназначена да продължи през следващите години. Но какво е необходимо, ще попитате, за да можете да създадете къща в 3D? отговорът на този въпрос съвсем не е прост, като се има предвид, че разрешенията, които трябва да бъдат налични, са различни. Освен това липсата на познания за този иновативен тип „интелигентна сграда“ би довела до създаването на структури, които не отговарят както на стандартните нужди, но също така не са в съответствие с регулаторните разрешения.

Сега стигнахме до предимствата на изграждането на къща в 3D. На първо място, в сравнение със стандартните методологии се идентифицира скоростта в строителството. Освен това гъвкавостта представлява вторият характерен елемент, особено в свят като нашия при постоянна еволюция. Предизвикателствата, които обществото налага, се основават главно на времето за реакция на външни молби и, очевидно, на нуждите на потребителите. Освен това не бива да се забравя, че в днешно време въпросът за устойчивостта е най-яростен. Съществуват и множество международни програми, които избират използването на рециклирани материали или материали с ниско въздействие. С цел намаляване на емисиите на CO2.

Ами недостатъците? Ще се чудите. Е, първата е свързана с непознаването на тази методология. Второто е необходимостта от различни страни да инвестират в този нов, почти непознат сектор. Бъдещето на 3D структурите все още е несигурно, но се надяваме, че ще стане все по-присъщо на манталитета на инвеститорите, заинтересовани от реализацията на тези проекти от нулата.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB