Фън-шуй и интелигентни недвижими имоти: новините от Хонконг

Често сме говорили за това, как философията на дзен е от основно значение, за да можем да живеем по-добре в дома. Особено в период като този, който преживяваме, е от съществено значение да можем да намерим правилния компромис между иновациите и традициите. Е, емблематичният пример, който искаме да обърнем на вашето внимание днес, е този на интелигентен мини апартамент, построен в Хонг Конг. Знаете ли, когато говорим за Азия, винаги очакваме интересни новини.

Въпросният обект е малък, много малък апартамент, който е главният герой на проекта „Smart Zendo“. Целта, както се очаква, е да се съчетаят два очевидно контрастни, но допълващи се аспекта: интелигентна логика и комфорт, свързани с традицията на фън шуй. И така, как се характеризира този апартамент?

Преди всичко трябва да се отбележи, че след бърз процес на обновяване беше възможно да се получат четири стаи. Първоначално бяха само две. Цялата конструкция е изцяло домашна автоматизация, така че няма класически превключватели, но всичко се управлява чрез гласово управление.От проекционни екрани до електронни брави за врати и завеси, без да се пренебрегват климатикът и кафето! Изглежда изключително интелигентен проект ... но къде е Zen компонентът? На първо място се идентифицира при избора на материали. Както е известно, гореспоменатата философия се основава на континуума между човек - природа. Неразривна връзка, която не бива да се подценява и да бъде облагодетелствана дори в домашната среда (естествено изкуствена). Освен това, основният елемент на философията на Дзен е управлението на пространствата. Според дизайнерите „Дзен“ е състояние на духа, необходимо за постигане на вътрешно благосъстояние.

За премахване на всички форми на стрес и раздразнителност. Поради това е полезно да се осигури подходящото пространство за индивидуално обзавеждане, без да се създава визуално и физическо припокриване. И така, в този апартамент телевизорът е напълно интегриран в стените на мебелите, дървеният под напомня за природата, като същевременно е идеалното скривалище за многобройни, но невидими интелигентни устройства. Масата в хола е голяма, но в същото време се затваря в рамките на няколко сантиметра. Всичко това, за да позволи вторият основен характер на Фън Шуй: цикличната промяна в подреждането на обзавеждането.

Е, с този проект се опитваме да накараме хората да разберат колко просто е, както и от съществено значение да можете да промените оформлението на средата, в която живеете, с няколко предпазни мерки. Поддържат се правилните разстояния между различните мебели, за да позволят на тези, които ще използват това свойство, да се чувстват в мир със себе си и да не се задушават от наличието на твърде много предмети.

Този проект не може да се определи като истинска новост, тъй като в тази страна традицията на фън шуй е много древна. Това обаче е връзката с технологичните иновации, които за пръв път не са всеобхватни, а включват култура, която надхвърля книгите по история, но се реализира и в стените на дома!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB