Италия и строителство: експоненциален растеж

Секторите на строителството и недвижимите имоти са свързани с двойно тъкане. Знаеш ли. В някои случаи подобряването на първия гарантира значителни възможности и за втория. Яркият пример за това как този съюз е даден от настоящата ситуация в Италия и перспективите, свързани с него. За какво говорим? За '' Красив полуостров '' пазарът е ясен. Инвестициите в строителството нараснаха значително и ще продължат да нарастват дори през 2021 г. Всъщност се говори за печелившия двугодишен период 20-21 г., макар и с доста бавен темп на подобрение. Но нека направим пълно потапяне на италианския пазар на недвижими имоти, за да открием потенциала му, който ни позволи да имаме положителен скок.

През първото тримесечие на миналата година италианският пазар претърпя отстъпление, като през третото леко се възстанови. Задвижващият сектор? Жилището, което позволи увеличение на строителството (по отношение на инвестициите). Тази първоначална ситуация беше изцяло обърната в началото на годината с обновяване на италианското строителство и жилищно наследство. Всъщност имаше много нужди, свързани с териториалното преустройство, което стимулира и двата сектора. В процентно отношение говорим за увеличение с 15% повече в сравнение със същия период на 2019 г.

Като насочихме вниманието си към тенденцията на брутните инвестиции, номиналният растеж в сектора на недвижимите имоти беше 7%, благодарение на многобройните интервенции, насърчавани от публичния сектор. Местните публични администрации осигуриха положителна тенденция. Още от първите девет месеца на миналата година се наблюдава тенденциозно увеличение с 5,2% с отварянето на нови публикувани конкурсни ленти, насочени именно към градско и жилищно обновяване. Всичко това генерира положителен поток от инвестиции в сектора, равен на 25% повече в сравнение с 2019 г.

Въпреки че говорим за разширен профил, който позволява перспективите 2020-2021 да са повече от положителни, темпът в сравнение с 2019 г. е по-бавен. Така дефинираното и проверено спиране ще засегне всички сектори на основните дейности, свързани с сектора на недвижимите имоти. Но въпреки това растежът ще бъде траен. Като допълнителна гаранция за това ние също признаваме публичните ресурси, предоставени на разположение в периода 2016—2019 г. (така наречените средства, отпуснати на различните италиански публични администрации за закона за бюджета).

Основните проблеми, които се преливат в недвижими имоти по отношение на финансирането и които ще гарантират експоненциален растеж в сектора, са свързани с устойчивостта, безопасността на интервенционните интервенции и преустройството като цяло на най-старите райони в райони, които определено са по-подходящи за търсене все по-натискащи.

Как ще продължи италианските недвижими имоти? Ще остане ли тенденцията положителна или може да се очаква обрат? За да отговорим на този въпрос, просто ви каним да сте в течение на нашия портал!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB