Страдание от Чили: последните новини

Добре знаем, че цялото земно кълбо е подложено на изпитание. В свят, в който нуждата от революция е спешна, не всички нации са в състояние да постигнат еднакви резултати. Днес в Realigro искаме да опишем как се движи един от най-засегнатите пазари по отношение на недвижимите имоти. Безспорната звезда на тази колона е чилийската нация.

С история, датираща от доколумбовите времена, Чили преживява наистина драматична ситуация. Което се бори да покаже признаци на подобрение. Причина защо решихме да се погрижим за това. Така че, ако сте любопитни, можем да открием нашата рубрика днес.
Предполагаме, че историята, също и в този случай, е полезна за нас. Както всички държави, преживели години и години на диктатура, днес Чили се оказва „объркана“ република. С малка способност да се адаптира към времето. Всичко това, разбира се, се излива и на пазара на недвижими имоти.

Така че нека да видим как се движат недвижимите имоти от първото тримесечие. Акцент върху пандемията на коронавируса. От само себе си се разбира, че ситуацията опустошава цялата икономика. Средната цена на новите апартаменти в Голям Сантяго се е увеличила само с 0,26% от миналата година до първото тримесечие на 2020 г. Ако смятате, че през същия период между 2018 и 2019 увеличението е било вместо 9,98 %, не е изненадващо колко драматично се вижда.

Търсенето и предлагането също падат. Достатъчно е да се каже, че жилищата за продажба не се увеличават в числово изражение и освен това периодът от време, прекаран на пазара, е достигнал 140 дни. Страшен номер, който предполага балон на недвижими имоти на вратата. Освен това търсенето, както беше споменато по-горе, също изглежда остава неподвижно. Освен това бюрокрацията не помага. През първите четири месеца на 2020 г. общият брой на повърхностите, подготвени за строеж на нови сгради, е намалял с 47%. Което означава, че строителният сектор също е в криза. Доходността обаче остава умерена при наеми, като месечната ставка е около 390 долара.

Случаят, свързан с договорите за продажба, е различен, все по-малко, с минимален праг от $ 3000 на квадратен метър. Като цяло чилийската икономика е намаляла с 15%, а Централната банка на Чили очаква още по-драстично свиване. Накратко, ситуацията изглежда наистина драматична. Ние от Realigro ще продължим с нашата мисия. Това е, за да може да разпространява възможно най-много информация за международния пазар на недвижими имоти. Всеки ден на нашия портал ще намерите всички новини, свързани с този критичен период, който се надяваме да приключи възможно най-скоро. Докато чакате розов край, настояваме ви да бъдете в течение. Винаги тук, винаги на Realigro!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB