Fintech и недвижими имоти

Финанси, технологии и недвижими имоти най-накрая се обединиха. Това е една от последните новини, открити през последния период, от световната панорама на недвижими имоти.
Участието на трите сфери не е много скоро. Но прилагането на този съюз на пазара на недвижими имоти го прави. В последните години всъщност различните видове преговори все повече въвличат в света на финансите. Но от какво зависи тази промяна, която променя условията на недвижимите имоти?

Без съмнение, тази ситуация е резултат от навлизането на нови субекти в недвижими имоти, като например фондове и компании за управление на активи. Освен това инвестирането в реални технологични революции, които ни позволиха да обхванем по-широка и по-сложна система за недвижими имоти, помогна да се генерира подкрепа за ситуация, която вече е достатъчно динамична. Защо ролята на технологията беше толкова решаваща?

На първо място, особено в много страни, където вътрешната бюрокрация е ограничаваща, е от съществено значение да се насърчават и улесняват инвестициите по отношение на ефективността, методите и спестяванията.
От друга страна обаче не е възможно само с помощта на технологичния сектор да се разрешат някои основни стъпки, свързани с разрешаването на всяка сделка с недвижими имоти. Пример? Регулаторните и разрешителните аспекти, които се различават в различните страни.

Сред технологиите, прилагани към недвижимите имоти, чрез които е възможно да се подобри допълнително динамиката, свързана с него, ние идентифицираме системата „блокчейн“. Цяло италианска технология, която опира функционалността си на различни етапи: първият, свързан със създаването на цифровия паспорт на операцията, вторият за създаване на подробна карта, съдържаща разнообразна информация за имота, изготвени предишни споразумения и цялата информация свързани със самия имот. Фокусната точка на тази нова технология, прилагана към недвижимите имоти, е дадена от невъзможността за промяна на предишната информация. Следователно по-голяма сигурност за инвеститора, собственика и като цяло тези, които желаят да имат по-голямата част от информацията за имота. Регистър на недвижими имоти в обсега на всеки.

Друг елемент в полза на този съюз е представен от платформите за краудфандинг. Последните дават възможност за набиране на капитал дори под формата на дълг, дори за малки инвеститори. По този начин е възможно да се разшири групата от потенциални инвеститори, като се доближат до света на финансите.

Очевидно и двете споменати по-горе системи не са напълно хармонизирани. Въпреки че всъщност тази италианска инициатива изглежда е оценена и в други страни, остава ясно, че ще е необходимо да се забави, за да има определено по-хомогенна система. Независимо дали трябва да се възприемат нови технологии или иновативни системи, бюрократично-административната култура и традиция остава да повлияят значително на всички избори, свързани с пазара на недвижими имоти.

Следователно не се знае как ще се развие ситуацията. Но без съмнение, съюзът между недвижими имоти, технологии и финанси изглежда наистина успешен!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB