Цените са твърде високи: германските недвижими имоти са изложени на риск от балон?

Терминът "балон за недвижими имоти" се отнася до застояла ситуация, толкова сериозна, че не се допуска незабавно решение. Често се случва, когато пазарът на недвижими имоти е наситен или от страна на търсенето, или от страна на предлагането. И в двата случая това е често сложен проблем за управление. Въпреки европейския пазар на недвижими имоти, сега изглежда напълно се възстанови от кризата, но отбелязваме, че същото не важи за Германия.

След десет години бум цените на тухлите продължават да се покачват експоненциално, дотолкова, че потенциалните купувачи са силно притеснени. Следователно балонът вероятно ще се спука още през 2020 г. и проблемът е, че изглежда, че тази тенденция продължава да не намалява.
Но откога започна този тревожен проблем?

Както се съобщава от основната статистика, проблемът вече беше очевиден през третото тримесечие на миналата година. Най-забележимо увеличение беше отчетеното в Хамбург. И експертите прогнозират допълнителни увеличения за тази година.

Но нека да видим подробно, за да анализираме тази ситуация. Цената на етажната собственост на процентно ниво се е увеличила с 8%, достигайки 2040 евро на квадратен метър. И наистина тревожното е, че вече трета поредна година се появяват тези числа.
Но това не е всичко. В други метрополиси като Берлин, Мюнхен, Кьолн и Франкфурт прагът е достигнал 9%. (Винаги що се отнася до етажната собственост).

Сега нека насочим вниманието си към къщите. Отново прогнозите обявяват бързо 7% ръст. Следователно тя трябва да достигне 2600 евро на квадратен метър. И ако тези стойности започнат да ви притесняват, помислете, че в основните реалности, споменати по-горе, цените ще достигнат 6000 евро на квадратен метър. Точно повече от удвоено средното за Германия. Достатъчно е да се каже, че в източните федерални щати е възможно да се купи имот само с 1500 евро на квадратен метър.

Но в допълнение към това, друг основен проблем е представен от неестествената разлика между цените, свързани с договорите за наем и тези на договорите за покупка. За лизинга цените нараснаха с 3,6%, като винаги се вземат предвид миналата година. Въпреки това, благоприятните ипотечни кредити насърчават '' тухлена надпревара ''.

Като цяло цената на недвижимите имоти се е удвоила от 2008 г. до 2018 г. Единственият положителен елемент е представен чрез реално възстановяване на по-слабо населените райони. Всъщност последното, за да влезе в немската икономика на недвижими имоти. От 300 000 апартамента са отишли до 75 000 повече единици. През 2018 г. бяха потвърдени около 700 000 нови проекта, които ще бъдат изпълнени в рамките на следващите пет години.

И така, как ще се развива германският пазар на недвижими имоти? Ще се спука ли жилищният балон? Изглежда, че сривът обаче е близо. Но това не означава, че не може да има алтернативни решения, които да успокоят това внезапно увеличение.

За повече новини за пазара на недвижими имоти, останете в течение на нашия портал!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB