Швейцарски недвижими имоти: психологически рискове

Швейцария, която винаги е била призната за неутрална нация, също е засегната в този период на пандемия. Не само на икономическо ниво, но преди всичко в нашия сектор, сектора на недвижимите имоти. Излишно е да казвам, че коронавирусът е засегнал и Швейцария ... но как? Какви са размерите на тази пандемия? Нека да разберем заедно въз основа на наличните данни.
През първото тримесечие на 2020 г. кризата в Covid оказа почти нулево въздействие върху недвижимите имоти. Достатъчно е да се каже, че планираните сделки са напълно сключени и цените на жилищните имоти (заети) са намалели леко. Само 0,43%. През първите седмици на април обаче психологическият фактор изигра лоша шега.

Много потенциални инвеститори направиха крачка назад преди да се свържат с пазара на недвижими имоти. Всъщност се очаква по-високо ниво на сигурност, което може да позволи решително по-целенасочени и осъзнати действия. Далеч от пазарните дисбаланси.

За какво се характеризира този психологически риск? За инвеститорите това са въпроси, свързани с два основни фактора:
- С падащи цени
- До прегряване на пазара

И въпреки че става въпрос само за две променливи, изглежда, че швейцарският пазар на недвижими имоти е изключително обвързан с тези потенциални критични проблеми.
Но как ще се развият швейцарските недвижими имоти през следващите месеци?

Има план, но проблемите след рецесията не гарантират, че той може да бъде напълно постигнат. Сделките на пазара обаче ще бъдат изключително ограничени. На по-късен етап ще се развие по-голямо отваряне.
Не е изненадващо, че в Швейцария е имало блокиране, произтичащо не толкова от икономическата - финансова, а от психологическа - социална ситуация. В страна, в която регулаторната система, макар и изключително твърда, е една от най-уважаваните в света по гражданство, човек разбира как липсата на стабилност внася в психологията на индивида усещане за дезориентация и дезориентация.

Швейцарският пазар на недвижими имоти също е сред най-разнообразните. Но знаете ли, основните цени все още са по-високи от средните за Европа, с наистина изключителен луксозен сегмент. Въпреки това не липсват инвеститори, които, осъзнавайки силата на швейцарските недвижими имоти, решават да влеят спестяванията си в този сектор. Или за обикновена инвестиция за бъдещето, или за това, че самите те са генераторите на оферта, която може да привлече заинтересовани клиенти.

Като цяло се надява това блокиране да бъде разрешено възможно най-скоро, което ще позволи на швейцарските недвижими имоти да възстановят акциите. Освен това, ако ситуацията се запази, не може да се изключи стагнация в сектора. Ситуация, която не е много ясна, но се надяваме, може да се развие по най-добрия начин.
За съжаление по целия свят сме свидетели на безпрецедентна криза. Така че, не е изненадващо, че дори толкова силна държава може да претърпи обрат.
Сигурното е, че ние от Realigro ще продължим да ви обновяваме в нашия портал.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB