Американските влакчета с цени: ситуацията в света

Както знаете, последните ни актуализации се отнасят главно до това как международният пазар на недвижими имоти се защитава срещу извънредната ситуация Covid. Днес ние от Realigro решихме да ви информираме за внезапната промяна в цените, която засяга повечето големи градове. И така, ето кратък, но интересен анализ по гореспоменатата тема. Така че, ако сте готови и искате да научите повече, ние можем да открием нашия мини-водач!
Предполагаме, че новините са най-добрите. Всъщност глобалният индекс на цените падна тревожно, особено през последните месеци. Последиците от това са годишният темп на растеж на сектора на недвижимите имоти, който е достигнал 3%. Най-ниският регистриран в историята. Не е изненадващо, разбира се, че портфолиото, предназначено за инвестиции в недвижими имоти, в момента е празно. Признаците за отслабване на производителността трябва да се отдадат на общата несигурност, довела до нестабилността, причинена от аварията в Covid. По-конкретно, процентът спрямо броя на градовете, участващи в този трагичен спад на цените, е паднал. Тя е преминала от 15% от мегаполисите до 50%. Значителна пропаст, която изглежда буквално парализира всеки потенциален клиент. Тревожен е и луксозният сектор. За разлика от записаното в началото на пандемията (говорим за периода от март до май 2020 г.), луксозният сегмент сега е застрашен и от външни критичности. Какво означава това?

По същество има два фактора. Първата е плашеща девалвация или прекомерно увеличение на цените на референтните имоти. Диаметрално противоположни избори, но със същата цел. Това е да се повиши пазарът. Второто, страхът да не успеем да направим безопасна инвестиция, поради основните разходи, които дори за един изключително заможен човек могат да се увеличат в период на пълно затваряне. Анализирайки подробно класацията на най-засегнатите градове в света, можем да идентифицираме на първо място турските реалности, характеризиращи се с много ограничена оферта и отслабване на турската лира.

Към това се добавя внезапното нарастване на населението в тази страна, което генерира дезориентация и социален, икономически и екологичен дисбаланс. След това се появяват европейски градове, сред които Люксембург се откроява положително. Това е единствената страна, която е отчела ръст от 14%. От друга страна, шведските градове, които са известни с това, че не са претърпели формална блокада, се характеризират с ръст, макар и лек, на цените и доходите. Печеливш ход ли беше да не се прилагат никакви блокировки? Според събраните данни, вероятно да. Накратко, като цяло критичната ситуация е червената нишка, която обединява всяка нация. Независимо от държавната политика и ограничения, повече или по-малко остър за справяне с глобалната извънредна ситуация. Какво ще се случи през следващите месеци остава дилема. Както винаги, ние от Realigro ще продължим да Ви информираме за възможните последици на пазара на недвижими имоти!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB