Излизане от Лондон: това се случва

Знаете ли, Лондон никога не е бил евтин. Но никога не сме мислили, че трябва да говорим за истински изход, който този град преживява. Ефектите от извънредната пандемия бяха важни. И дори сега, когато изглежда, че вижда някаква светлина в средата на този хаос, ситуацията не се е променила. Данните говорят сами за себе си: повечето граждани искат да напуснат домовете си, за да търсят много по-евтини квартири. Може би дори по-голям. Достатъчно е да се каже, че според статистическите проучвания 13% от работещите в интелигентна работа вече са решили да се преместят в периферни райони.

Това е така, защото повечето компании искат да поддържат този тип алтернативно корпоративно оформление от разстояние, за да спестят от фиксирани разходи. Но критичният елемент не е само за принудените да напуснат. Сривът на плащанията е и този, за който съобщават собствениците на имотите под наем, които от своя страна виждат кривата на лихвите рязко. С други думи, съквартирантите в красивия Лондон изчезват и се стичат в по-удобните съседни райони. Трябва също да се помни, че когато говорим за голям мегаполис като Лондон, той трябва да бъде разделен на макро области. Например Югоизточен Лондон отново преживява много сериозна втора вълна от Covid-19, поради което, въпреки първите вече направени ваксинации, бяха приложени и обявени нови ограничения. Но не само. В град, където споделянето на стаи е най-популярно, почти половината от наемателите са решили да напуснат столицата на Лондон завинаги. Причините по същество са две: първата, прекомерните разходи за живот, втората, блокирането на преподавателските дейности в присъствието и следователно необходимостта да не оставате на място, за да следвате уроците.
Друга категория, взета под внимание, е тази на чуждестранните работници, които наскоро са предприели тази стъпка, за да станат пълноправни граждани на Лондон. Е, много от тях, тъй като не можаха да намерят трайна работа, бяха принудени да изоставят мечтата си за преразпределение в чужбина. Числата?

Около 49% от чужденците, пристигнали наскоро в тази земя, трябваше да направят промяна в посоката. Нещо повече, поради тези обстоятелства Лондон губи своя чар дори и за най-богатите. Именно защото е по-малко популярен от преди няколко години. Следователно може да се отхвърли ново увеличение на наема. Има две хипотези. Първият е този, свързан с бързото и незабавно понижаване на цените. Второто, оттеглянето на много реклами от различните портали, за да се избегне обезценяване на самия имот. Следователно се предполага пълна промяна в лондонската и британската икономика, също поради ефекта от Брекзит. Но дали тези промени ще бъдат достатъчни, за да възвърнат известността на миналото? За да разберете, бъдете актуализирани ежедневно на нашия портал. Многобройни новини за света на недвижимите имоти всеки ден, дори в този период на силна пандемична криза. Винаги ще ни намерите тук, винаги с Realigro!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB