Растеж, промени: новите жилищни

Covid е маркирал значително недвижимите имоти. Неведнъж сме подчертавали как са се променили всички сегменти в Европа. Разбирането в какво инвестирате, особено в недвижими имоти, е от основно значение за анализа на пазарните промени и нуждите на потенциалните инвеститори.
Въпреки това, въпреки „скока на търсенето“, има някои цели, които изглежда не участват в тази фаза на бума на недвижимите имоти.
Е, в днешната колона ще се опитаме да разберем как на европейско ниво се движат както инвеститорите, така и различните нации. По отношение на търсенето, но и на предлагането.
Така че, ако сте готови, днес можем да открием нашето мини ръководство.

Да започнем с добри новини. Жилищният сектор отново расте. Независимо от референтната страна, в цяла Европа ставаме свидетели на пазар на рязко възстановяване на търсенето. Това е комбинирано с широко предложение, гарантирано от низходящата война. Covid всъщност доведе до необходимостта националните правителства да направят съществени промени в недвижимите имоти. По-конкретно, има многобройни действия и програми, насочени към намаляване на данъците върху собствеността. Или дори на лизингови плащания.

И така, кои са сегментите, които страдат най-много? Тези, свързани с над 60-те години и младите хора. Говорим за изискваните от тези категории жилищни модели, напълно противоположни, които, парадоксално, навлизат в криза. По отношение на младите хора наскоро беше приета системата за съвместно живеене. Споделяне на пространства, което се оказва оптимално и по-добро от класическия лизинг. Системата обаче е силно критикувана предвид ситуацията с Covid. По същия начин стандартният лизинг увеличава цените и вече не е толкова привлекателен за тези, които като студенти се нуждаят от временно и преди всичко икономическо настаняване. Но това не е всичко. Истинската новина е точно за противоположния сегмент. Или за тези над 60. Така нареченият старши живот се роди наскоро.

Реална целева цел, която представлява важен дял от пазара на недвижими имоти. Преди това всъщност не се отдаваше особено значение на над 60-те години, но през годините възрастните хора претърпяха това, което се нарича завръщане към младостта. Връщане, което носи със себе си нови нужди, които не винаги ясно присъстват в съвременните недвижими имоти. Ето защо тук ще конфигурираме нови живи модели, подходящи за тази категория, но които в момента не се насърчават особено от националните правителства. Една проста и интуитивна технология дори в домашната автоматизация, големи, но в същото време лесно управляеми пространства и не на последно място - имоти, разположени в тихи, но не изолирани зони.
Но кой се възползва от ситуацията с пандемията? Те са средните групи, които вместо това изглежда да изживеят оптимален период от гледна точка на незабавен отговор на различните нужди.

Да се разбере какви могат да бъдат последиците за различните цели е почти невъзможно. Появата на тези „нови“ сегменти вероятно е ясен индикатор за промяната на компанията, която може би ще се разнесе и на пазара на недвижими имоти.
За повече информация ви каним да останете в течение на нашата страница!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB