Египет в затруднение: така изглежда тухлата

Винаги популярна дестинация за млади авантюристи, любители на историята и екзотиката, Египет претърпява неуспех. По същата причина, която е блокирала целия свят: пандемията. Няма да навлизаме в подробности, ограничени до здравната криза, тъй като това не е нашата област. Но ще анализираме подробно каква е текущата ситуация по отношение на египетските недвижими имоти. Пазарът на недвижими имоти, който за разлика от много други държави е решил да действа независимо. И ние от Realigro не можехме да позволим на тази нова новост да ни избяга. И така, решихме да го споделим с вас! Така че, ако сте готови, можем да започнем!
Изхождаме от предположението, че здравната криза в Египет е само един от многото проблеми, които засягат страната. Това е земя толкова прекрасна, колкото и от нея се страхуват, особено от потенциалните инвеститори, поради вълненията, причинени от различни терористични атаки. Следователно не е изненадващо как спадът по отношение на интереса към тази земя от страна на купувачите е значителен.

Миналата година, за същия период, имаше 17% по-малко договори за наем и / или продажби на недвижими имоти. Но за разлика от много други реалности, които за преодоляване на кризата са решили да намалят цените, Египет следва напълно независима линия. За да се противопостави на проблема с пандемията със силни последици в икономическата система, Египет добре е помислил да увеличи значително цените на имотите.

Говорим за + 35%, които вече са наблюдавани през март, връхната точка на пандемията. Трябва също така да се помни, че в момента ограниченията върху недвижимите имоти са премахнати и въпреки всичко цените все още са високи. В опит да съживи както туризма, така и египетската икономика, президентът Абдел Фатах ел-Сиси отмени допълнителни ограничения като тези относно ограниченията върху чуждестранната собственост в Египет. Освен това същото правителство, което е част от египетските недвижими имоти като основен собственик на земя в страната, е възприело стратегии за публично-частно партньорство. Защо тогава тази враждебност към понижаване на цените в критичен период като този, който изпитва всяка нация в света? За да отговорим на този въпрос, трябва да направим крачка назад.

Според експерти през последните години египетската икономика претърпява експоненциален растеж. По-специално, ако анализираме историята, свързана с четирите години преди 2020 г., ще видим + 6%. Всичко това благодарение на различните реформи, стартирани от правителството за насърчаване на икономическото възстановяване. Така че въпросът възниква спонтанно. Може ли това да е печелившата стратегия за избягване на истинска криза, или тази на Египет е просто късмет и скоро ще има срив на цялата структура на недвижимите имоти? За да научите повече за тази и много други теми, ви каним да следите нашия портал!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB