Китай публикува коронавирус: възстановяване на недвижими имоти

Според доклади от основните национални медии, сега изглежда, че Китай е преодолял напълно коронавирусната спешна ситуация. Както винаги, секторът на недвижимите имоти представлява ясно представяне на благосъстоянието на страната. И никога както този път, това изречение не би могло да бъде по-подходящо. Днес, всъщност, решихме да ви представим основната динамика, свързана с китайските недвижими имоти, след кризата от Коронавирус. Затова нека се опитаме да ги разберем задълбочено.

Данните, свързани с продажбите на къщи, регистрирани в Китай през последните няколко седмици, са ясни! Истинско възстановяване след колапса, което оздравява. Всъщност продажбите по време на тази сериозна спешна ситуация са паднали с 99,7%. Това са данните за периода от първия ден, в който е обявена пандемичната държава в Китай, до последния ден, в който е обявен краят на тази тъжна страница от историята.

Друг елемент, който ни кара да разберем колко тясно недвижимите имоти са свързани с оставащата икономическа динамика на дадена страна, е следният. Повторното откриване на търговски дейности, открито след дълъг период на крайни ограничения, автоматично увеличи продажбите на недвижими имоти.

Разглеждайки основните тридесет китайски пазари, може да се забележи как вече през първите седмици на март сделките с недвижими имоти (договори за покупко-продажба) отчитат увеличение с почти девет процентни пункта в сравнение с предходния месец.

Въпреки че ситуацията все още е положителна, тя трябва да бъде сравнена с останалите конкурентни пазари. Като цяло това, което очаква различните нации по отношение на недвижимите имоти, изглежда не дава особена надежда. Икономистите в сектора прогнозират силен подем. Истинска промяна на трудно управляемите пазарни баланси.

Следователно остава да се разбере дали китайската ситуация трябва да се счита за напълно положителна или само частично. Това възстановяване е резултат само от моментно прераждане след дълбока криза или всъщност е достойно да се спомене в сравнение с други държави?

Всъщност на другите пазари се наблюдава срив на цените, подобно на китайските. Проблемът за европейските недвижими имоти се създава поради липсата на реален интерес от страна на инвеститорите за приближаване до пазара на недвижими имоти. Следователно диаметрално противоположна ситуация по отношение на азиатската. Европейският проблем, а следователно и силата на Китай, не е толкова в липсата на добри възможности за инвестиции. Напротив, проблемът се крие именно в психологията на купувача. В Европа, както и в Америка, където спешната ситуация все още е първоначална, инвестирането в пазара на недвижими имоти изглежда не е от първостепенна необходимост.

В една нация обаче, където желанието да се възстанови период на критичен застой изглежда обичайно, очевидно е да се отбележи решително по-активното отношение.


Как ще се развие ситуацията? Според основните статистически проучвания китайското възстановяване изглежда предстои спускане напред!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB