Социални жилища за обитавани къщи: новостта на Мадрид

Една от реалностите, най-засегната от извънредната ситуация в Ковид, Мадрид, успява да се открои за пореден път. За да се справи с проблемите, свързани с тази глобална криза, тя изпълни още един стратегически план. Винаги в контекста на недвижим имот, който се насочва към не маловажна метаморфоза. Както на законодателно, така и на икономическо-социално ниво. Така че нека видим как е структурирана тази нова разпоредба и защо се счита за една от най-успешните намеси през последните месеци.
Да започваме!

Нека започнем веднага с дефиницията на бенефициентите на тази регулаторна намеса. Феноменът на „окупираната“ къща стана особено разпространен през последните години в цяла Европа. Къща, предмет на настоящото реформа има като предпоставка, цитирайки референтния документ, който да бъде `` заета от непознати и по неупълномощен начин, факт, който трябва да бъде доказано чрез подаване на съответния жалбата или искането, и без участие от страна на обитатели на титла, която оправдава владетелската ситуация ".

Явление първоначално необичайно, но което за съжаление сега е част от обичайната динамика, свързана с испанските недвижими имоти. Причина защо автономната общност в Мадрид реши да измени Указ 52 от 2016 г., който регламентира процеса и изискванията за възможност за присъждане на съветска къща. Как Включително в категориите бенефициенти, в допълнение към онези, които се оказват да живеят в условия на икономически затруднения, тези, които имат собствен дом, обитаван незаконно.

Очевидно това е временно жилищно положение, което изтича, когато пряко засегнатите лица ще могат да си възвърнат дома чрез законовите намеси и свързаните с тях срокове. Реформа, одобрена от правителственото мнозинство и която изглежда започва да дава плодове. Имаше много кандидати, които решиха да насърчат тази инициатива с „конкретна“ помощ от полицията. Кой ще се опита да разреши отделни случаи, за да ускори допълнително различните процеси.

Помощ за бюрокрацията от голямо значение. Но и за общество, което сега е уморено и дезориентирано поради здравословни проблеми. Всъщност припомняме, както се очакваше в началото на тази статия. Испания и по-специално общността на Мадрид са за съжаление регистрирали трагични цифри по отношение на заразените хора и смъртните случаи от Covid-19.

Това също генерира реалния срив на цялата здравна система, което води до същата система до неприемане на пациенти и критични проблеми, които не са свързани с гореспоменатата спешна ситуация. Поради тази причина новината за значителна помощ за населението, което също е видяло да окупира собствения си дом при това обстоятелство, е наистина достойна за споменаване.

Надяваме се, че това ще бъде една от безбройните новини, които ще увенчаят следващите месеци на международните недвижими имоти. За да научите повече по темата, но и да получите ежедневна информация за други области, свързани с пазара на недвижими имоти ... просто трябва да останете с нас. Всеки ден Realigro ще бъде вашият официален блог, така че да не пропускате нито една новина от света на тухлите! Останете на линия, останете Realigro!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB