Училище, построено за 13 месеца: китайска скорост

Китай вече е известен като една от нациите, които се радват на голям технологичен напредък. Не е изненадващо, че през последната година, дори след като е бил люлката на извънредната ситуация, възстановяването е изключително. По отношение на нови сгради, но и на технологични въведения, които позволиха връщането към нормалното. Както видяхме в други колони, написани от нас, тази на сглобяемите сгради вече не е мода, а истински обичай. Всъщност има много реалности, както жилищни, така и на пазара на офиси, които се превръщат в сглобяеми модулни сгради. Днес нашата колона ще се съсредоточи по -специално върху сграда, построена в метрополиса Шенжен, завършена само за 13 месеца. Любопитни ли сте да научите повече? Така че, ако сте готови, можем да започнем!

Предполагаме, че въпросната сграда е училищен център. Причина, поради която е необходимо при замислянето на проекта и при изграждането му да се спазват определени параметри. Дизайнът на това училище е наистина впечатляващ, знак за това как скоростта на изграждане на конструкцията не е повлияла ни най -малко на крайната естетика. Всъщност архитектите се стремяха не само да увеличат максимално потенциала на сглобяемата архитектура, но и да създадат център, който да има голямо социално въздействие.

Всъщност училището е многофункционално, както и своевременен отговор на силната демографска експанзия в квартал Пиншан. Много ученици не могат лесно да бъдат включени в задължителна образователна програма поради липсата на държавни служби. Благодарение на това проучване беше възможно на много малка площ да се изгради в наистина изненадващи времена структура, способна да премахне силния дефицит на публични услуги.

Цветовете, които характеризират сградата, са наистина специални. В допълнение към светлата фасада, тук и там се появяват сини и жълти тонове. Но това не е всичко! Дори когато това училище беше проектирано, имаше специално внимание към интелигентните решения за еко-дизайн, за да се постигнат желаните резултати с по-малко въздействие. Използването на сглобяеми елементи доведе до драстично намаляване на строителните отпадъци на място. Транспортните разходи също бяха сведени до минимум и целият екип успя да работи в местна фабрика.
Следователно можем да определим цялата структура като емблема за икономическа, социална и екологична устойчивост. Архитектурното студио, създало този внушителен проект, обаче не иска да спре до тук. Всъщност са създадени нови проекти на хартия, които могат да продължат да представляват нова тенденция. Това, свързано с намаляването на въздействието върху околната среда, силно свързано с проекти от социален характер.

Ако тази новина ви е харесала и сте любопитни да научите повече за тази и много други теми, просто трябва да влизате в нашия портал всеки ден. Всъщност ще намерите много новини за този и много други сектори, които гравитират в света на недвижимите имоти!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB