Страшни ски курорти: най-скъпите в света

Има много хора, които обичат планините, има такива, които имат късмета да живеят там и такива, които биха искали да се движат целогодишно. Както е описано в предишните ръководства, пазарът на недвижими имоти постоянно се променя. Особено в период като този, в който несигурността цари. Има и такива, които казват, че си струва да си купите имот сега. А има и такива, които вярват, че е по-разумно да се изчака. Контрастни мнения, които могат да бъдат заглушени само с един елемент: математическите данни. За всички, които желаят да разгледат недвижими имоти или винаги са мечтали да се преместят в планината, тази колона ще бъде наистина полезна. Ще ви кажем какви са най-високите цени в най-известните ски курорти. Така че, без да се губим в малки приказки, нека направим задълбочен анализ заедно!

Преди да тръгнем, трябва да направим предпоставка. Местата, които ще опишем, са най-луксозните. Следователно водещият сегмент днес е луксозният. Което означава, че вече говорим за високи цифри. Но нека се опитаме да изготвим класация.
Сред местата, където купуването на имот в планината означава да се направи много важна стъпка, Санкт Мориц се откроява в Швейцария. На това място хижа е достигнала 47 милиона евро. Не по-малко важно е количеството, необходимо в Австрия за преместване със стил и без да се отказва от комфорт. Това са 30 милиона евро за имот в Кицбюел. Най-евтиното решение? Винаги швейцарският Цермат с „само“ 20 милиона евро. И ако смятате, че класирането може да изтече тук, между Швейцария и Австрия, е, грешите. Решихме да разширим нашата адресна книга, включително места извън Европа.

На международната сцена Аспен доминира в САЩ. Може би един от най-известните ски курорти, като Санкт Мориц! На 22 милиона той все още е по-достъпен от европейския си спътник, но не е за всички бюджети!
По-важното е, но само по отношение на цената, а не на славата, Вейл, Колорадо. Градът достига 26 900 евро на квадратен метър. Прекалено големи цифри, но които ни карат да разберем как луксозният сегмент все още е много селективен и недостъпен за голяма част от населението. Със своите 12 400 милиона, той кара Whistler Blackcomb да се появи в панорамата на международните луксозни тухли.

Странно, но вярно, италианците Кортина и Курмайор са позиционирани в най-евтината част от нашата класация. Съответно 16 хиляди и 12 хиляди евро. В крайна сметка цените изглежда леко спаднаха в сравнение с последните години. Със сигурност благодарение на пандемичната извънредна ситуация, която също блокира, в много случаи, ски сезоните. С надеждата всичко да се върне към пълна нормалност, ви каним да се информирате всеки ден на международния пазар на недвижими имоти. Като? Просто като прочетете нашите мини ръководства и колони, които ще намерите на нашите портали. А вие, искате ли да се преместите в планината, за да можете да карате ски близо до дома си, или предпочитате по-топлите райони?

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB