Хижа на вулкана: новият исландски трик

Знаем, че през последната година недвижимите имоти се търсеха повече от всякога. До точката на създаване на иновации, които често ни оставяха без думи. През 2020 г. всъщност се появи необходимостта от създаване на решително по-устойчиви, по-големи, по-големи структури, без да се пренебрегват най-търсените удобства. Желанието да бъдете в контакт с природата се прояви преди всичко след дългите месеци на заключване, които характеризираха повечето държави по света.

Ето защо не е имало недостиг на изключителни случаи на конструкции, създадени от нулата, за да задоволят точно тази нужда. Прякият контакт с външния свят, който години наред се смяташе за елемент от второстепенно значение, днес става преобладаващ в процеса на избор на имот. Ами ако ви кажем, че в Исландия е възможно да имате къща, заобиколена от образувания от лава? Да, ние от Realigro открихме тази наистина „гореща“ новина за вас. Ако сте любопитни да научите повече, продължете да четете следващите редове!

Съобщението е ясно: само за най-приключенските. Нищо чудно, че това е основно изискване, за да можете да се възползвате от Aska. Първата от поредица изцяло екологични хижи, проектирани около езерото Миватн, близо до вулкана Хверфжал.

Определено негостоприемен район, който вероятно никога не бихме определили като идеалното място за почивка. Е, тази сглобяема хижа се намира на повече от шест часа от исландската столица, в град, населен само с 300 жители. Добър залог за местния туризъм, който е решил да инвестира в най-екстремните недвижими имоти. Точно този, който е в пълен контакт с природата. Но сега да видим как е структурирана тази конкретна хижа. Като цяло той е с размери 21 квадратни метра и, след като влезете вътре, е възможно да усетите колко е необходима леката борова облицовка, за да предадете усещане за светлина, топлина и гостоприемство. Избор, този, който се използва, който има много древен японски произход (говорим за техниката shou sugi ban, която се основава на създаването на меки контрасти чрез използването на покрития от естествен материал).

Цялата конструкция включва двойна спалня, баня и отворена кухня, като последната е свързана директно с великолепна тераса. Въпреки че размерът на къщата е изключително малък, същото не може да се каже за много високия таван; което създава усещане за комфорт и простор. Дори и специално проектираните мебели, както и допълването на пространството, припомнят вярно естествената среда, в която е вмъкната хижата.

Не на последно място покривът, чиято особеност е да може да се слее напълно с останалата част от пейзажа, богат на растителност. Освен това големите прозорци позволяват всичко, което през последната година е най-търсено от потенциалните инвеститори: пряк и постоянен контакт с външната среда. Наистина брилянтен проект, който беше особено успешен, предвид многобройните резервации от туристи, които искат да посетят района и в същото време да живеят напълно различно преживяване от обикновено.

А вие, бихте ли отишли някога на почивка в хижа на един хвърлей от кратер?

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB