Швейцария: нов балон?

Ковид обърна всичко с главата надолу. Недвижими имоти също. В някои страни икономическото равновесие е напълно променено (и не само).
Известно е, че в различни области средните цени на имотите са се сринали, за да се позволи рециркулация на икономиката. В други обаче те скочиха нагоре. В днешната колона ще анализираме един много специфичен пазар на недвижими имоти.

Характеризира се с наличието на множество луксозни имоти и като цяло със солидна и силна икономика. Говорим за Швейцария. Защо повечето национални медии се страхуват, че може да има истински жилищен балон? Ако и вие сте любопитни да научите повече, просто трябва да останете на тази страница и да прочетете следващите редове. Новата колона на Realigro е на път да започне!

Нека започнем с анализ на данните, с които разполагаме. Индексът на недвижимите имоти, изчислен от UBS, се увеличи през второто тримесечие на годината. Той достигна + 1.90 точки. Въпреки че може да изглежда като минимално увеличение, в действителност резултатът тежи силно върху националните недвижими имоти. Опасността ?

Да имате на пазара твърде много имоти, но да загубите интересни потенциални купувачи.
Но кои са основните рискови зони с мехурчета? Следната класификация може да бъде направена по силата на рисковете, свързани с тази криза.
1. Основни рискове: определени като такива, цените на жилищата вече не са в съответствие с доходите на домакинствата и нивото на наемите. Има опасения, че те биха могли да се проявят в районите на Цюрих, Женева и Базел;
2. Рискове от прегряване: толкова категоризирани, че биха генерирали силно увеличение на търсенето, а също и на цените. Този вид риск би включвал споменатите по -горе области.
3. Ликвидни рискове: те биха възникнали, когато се създаде прекомерно предлагане по отношение на търсенето. Което означава едно: невъзможност за продажба. Тази критичност ще обхване девет швейцарски региона, четири от които в Тичино. Единствената изключена зона: Bellinzonese.

Но има още. Друга опасност представлява пазарът на наеми. Всъщност наличните на пазара лизингови договори отчитат спад в цените, равен на 3,2%. Това би довело до елиминиране на голяма част от потенциалните купувачи и превръщането им в застрахователи на лизингови договори.

Как ще се развие тази ситуация? Статистическите данни, свързани с предстоящите прогнози за недвижими имоти в Швейцария, не са много обнадеждаващи. Наистина изглежда, че ако Швейцария продължи по тази линия, това наистина би рискувало много страховития балон на жилищата. Но, ако искате да научите повече за тази и много други теми, свързани с недвижимите имоти и преди всичко, ако дори не искате да пропуснете последните новини в този сектор, просто следете нашия официален портал.

Всъщност всеки ден ще ви даваме всички новини, за да споделите с вас как международните недвижими имоти се развиват ден след ден. А вие, знаехте ли за този голям риск, който характеризира една от най -стабилните и икономически силни нации в цяла Европа?

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB