Обезцененият допълнителен лукс: последните новини

В предишните колони подчертахме как луксозният сегмент в недвижимите имоти също е претърпял безпрецедентни щети. Въпреки че надеждата сред инвеститорите нараства, в световен мащаб, благодарение на прилагането на ваксини срещу COVID-19, признаците за възстановяване все още са бавни. По-специално беше възможно да се забележи как в повечето от големите градове цената за закупуване на имот се е увеличила значително. Но не само. Друга промяна, която характеризира международния сектор на недвижимите имоти, е свързана с необходимостта от страна на купувачите да идентифицират имоти с големи зелени площи, където те да могат да се отпуснат дори в периоди на заключване. Днешната ни рубрика обаче ще се съсредоточи не върху споменатите по-рано теми, а върху това как голям мегаполис, като Ню Йорк, става свидетел на огромно намаляване на разходите за продажба на един от най-важните небостъргачи в града.

Така че, скъпи читатели, ако се интересувате да научите повече или ако искате да се присъедините към групата на потенциалните инвеститори на Голямата ябълка, препоръчваме ви да прочетете тази колона. Въпросният небостъргач, който е безспорната звезда на основните страници на вестниците в Ню Йорк, и One57. Преди да представи емблемата на пандемичната криза в света на тухлите, този небостъргач постигна продажби от над милиард долара само за шест месеца, през 2014 г. В допълнение към това, ние признаваме по-нататъшния рекорд на най-скъпия преход в историята на Ню Йорк: мезонет от над 1000 квадратни метра, продаден за повече от 100 милиона долара (обмислянето на 80 милиона евро). Така че нека поговорим за прекомерни фигури, които никога не биха предвещали съдба, подобна на тази, която този небостъргач преживява в един от най-мрачните периоди в човешката история. Както посочихме в предишни ръководства, пазарът на недвижими имоти, подобно на други икономически сектори, се опитва да се адаптира към нуждите, наложени от момента.

Но ако в повечето случаи, както съобщихме в различните статии, цените, свързани с имотите на пазара, остават стандартни или се повишават (особено ако говорим за луксозния пазар), същото не може да се каже за One 57. мисля, че наскоро приключи придобиването на апартамент на 58-ия етаж, с 51% отстъпка в сравнение с пазарната цена за 2014 г.

Това очевидно не е просто всеки апартамент, а сграда от 416 квадратни метра. И ако тези новини не предават действителната тежест на ситуацията, бихме искали да отбележим, че експертите в сектора, анализирайки тези данни, казват, че са загрижени за съдбата на сектора на недвижимите имоти. Какви ще са последиците от тази афера след приключване на извънредната пандемия? За съжаление нямаме необходимите инструменти, за да можем да отговорим на този въпрос. Но ви уверяваме, че ще продължим в следващите ръководства, за да ви информираме за тази тема и за всички сектори, които гравитират около недвижимите имоти!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB