Суматохата в Сингапур: променливи недвижими имоти

Международният пазар на недвижими имоти е постоянно подложен на стимули, мутации от всякакъв вид, шокове. Никога, както през последните години, особено от началото на извънредната пандемия, тя не е претърпяла огромен колапс. Дали това е колапс на цените, или колапс на интереса на самия пазар от страна на потенциални инвеститори, няма значение. Думата „колапс“ характеризира международната тухла и продължава да го прави във всичките й форми.

Офис, жилищен, търговски пазар, без да забравяме луксозния сектор, обикновено чужд на всякакви драматични въздействия или мода. Следващата новина не трябва да бъде изненада. С изключение на не маловажен детайл. Което ще разберем скоро. От заглавието ще разберете, че главният герой на нашата рубрика е сингапурският пазар на недвижими имоти. Но в детайли, това, което се отнася до сегмента на обществените жилища. Така че, ако сте любопитни да научите повече и да разберете защо има такова раздвижване ... можем да започнем!

Нека започнем с един факт. Социалните жилища в Сингапур играят решаваща роля. Всъщност в тази азиатска държава над 80% от населението живее в обществени жилища. И въпреки че е социално жилище, изглежда този сектор е водещ елемент на националната икономика. Всъщност растежът на социалните жилища е изненадващ през последните години. Благодарение на нарастващите разходи за живот в Сингапур и непрекъснатите местни иновации. Което очевидно доведе до увеличаване на стойността (и следователно цената) на имотите, които вече са на пазара.

Припомняме и друг много важен елемент. Наличието на много отворени работни места, обхващащи всеки тип сектор и ниво. От високотехнологични до здравни услуги. Накратко казано най-просто, Сингапур избухна! Но тогава, в такъв благоприятен контекст, в такъв драматичен период, който изживява цялото земно кълбо, защо експертите казват, че са притеснени?

От началото на годината търсенето на социални жилища се увеличи драстично, което доведе до колапс на продажбите на недвижими имоти на „безплатния“ пазар. Все повече хора в Сингапур се смятат за „бедни“, предвид много високите стандарти, за които тази реалност е известна.
Опасеният риск е, че понятието за непопулярен „дом“ може постепенно да изчезне. Причина защо дори цените на къщите, принадлежащи към социални жилища, започват да растат. Един вид ефект на доминото, който много се притеснява. Причина защо правителството реши да приложи план, регламентиран с въвеждането на фонд за насърчаване на закупуването на обществени жилища. Въпросният фонд е Централният осигурителен фонд.

Чрез този икономически инструмент е възможно да станете собственици на публичната собственост на 90%. Освен това въпросните собственици ще могат да препродадат домовете си само след 5 години и с пълното закупуване на имота. По този начин нормата на печалбата, произтичаща от социални жилища, ще бъде прехвърлена към публичната, генерирайки индуцирана и икономическа рециркулация, която не бива да се подценява.
Интересна мярка, която се надяваме да доведе до желаните резултати. Докато чакате да получите нова информация, ви каним винаги да следите нашия портал!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB