Балон риск? Китайският случай

През последната година Китай несъмнено беше безспорният герой на международната сцена. Поради извънредната ситуация в Ковид, чийто епицентър беше в град Ухан, втората по големина икономика в света, тя беше и продължава да бъде в кръста на учените. Но не само в областта на здравеопазването и науката. Но и на икономическо ниво. Сила като тази на Китай рискува балон на пазара на недвижими имоти. Всъщност от години той се страхува от този страх. Но спешната пандемия не направи нищо друго, а ускори темпото. Но колко може да се реализира този риск? За да отговорим на тези въпроси, решихме да създадем мини рубрика, посветена на темата. Така че, ако сте любопитни да научите повече, нека започнем!

За тези, които не са експерти в сектора, балонът на недвижими имоти означава „„ неустойчиво “увеличение на цените на жилищата. Това увеличение в повечето случаи би причинило реален срив на целия референтен икономически сектор. В този случай, разбира се, недвижими имоти. Видяхме как първоначално рискът от балон на недвижими имоти изглеждаше почти избягал, когато в районите, най-засегнати от извънредната ситуация, къщите на пазара бяха буквално разпродадени на изгодни цени. Малко, за да се даде възможност за бързо икономическо рестартиране. Малко заради страха да не се налага да плащате фиксирани месечни данъци в такъв критичен и несигурен период. Оттук нататък обаче интересът към китайските недвижими имоти от международни портфейли нараства експоненциално. Насърчени и от откриването на нови строителни обекти. Свидетелство за многобройната и огромна помощ, предоставена от китайското правителство за съживяване на икономиката му. Е, това разтопяване е генерирало класическия ефект "домино".

До точката на генериране на напълно противоположна ситуация. След като първоначалният пазар беше балансиран, в рамките на няколко месеца цените на къщите и сградите експлодираха. Въпреки всичко обаче се проведоха нови рестриктивни реформи, които да помогнат в тази ситуация. Вече съществува в Китай на ниво недвижими имоти. Всъщност китайският пазар на недвижими имоти е пропит от множество бюрократични скованости, които затрудняват континуума с тази неконтролирана тенденция.

Но някои учени се страхуват вместо това, че въпреки наличието на законодателни ограничения, спукването на балона е сигурно. В допълнение към повишаването на цените, това също ще доведе до много висок процент на дълг, както и явления на незаконни спекулации. Всъщност припомняме, че за съжаление в тези случаи винаги има малък процент, който поради риска от неизпълнение се превръща в незаконни последици.

В заключение, въпреки че има две различни и добре дефинирани хипотези за практическите последици от китайската ситуация, е необходимо да се изчака, преди да се даде отговор на първоначалния въпрос. Това, което е сигурно, е, че втората световна икономика няма да даде дълго отговори, предвид скоростта на действие, която винаги е характеризирала тази страна. Докато чакате да откриете резултатите от това проучване, препоръчваме винаги да сте в течение на нашия портал. Всеки ден ще намерите много новини за международните недвижими имоти и как се развива цялото земно кълбо! Винаги тук, винаги с Realigro!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB