Великобритания: наемът, който е удобен

След излизането си от Европейския съюз Великобритания продължи да остава в полезрението на много потенциални купувачи. Очарованието на Лондон, но и на всички останали градове, принадлежащи към тази държава, продължава. Следователно след много дълга година, също прекъсната от различните блокировки поради извънредната пандемия, се чудим колко си струва да се преместим в Обединеното кралство, вместо да плащаме месечен наем. Причина защо днес ние от Realigro решихме да създадем статия, която да даде отговор на този въпрос. В няколко реда ще се опитаме да опишем цялостната картина на текущата ситуация във Великобритания по отношение на пазара на имоти. Така че, ако сте готови, можем да започнем нашата рубрика още днес!

Можем да кажем, че в момента Великобритания преминава през повратна точка. Открита от Брекзит, новата страница в историята на тази нация, се характеризира със забележим срив на наемите. Не сте виждали толкова ниски цени от 2014 г. насам! Според статистиката в този исторически момент е по-евтино да плащате месечен наем, отколкото ипотечен заем. Казано по-просто, струва си да подпишете договор за наем, вместо да купувате ново жилище.

Но за какви цифри говорим? В първия случай започваме със среден наем от 1224 евро на месец. Във втората обаче цифрата е около 1 307 евро на месец. Минимална разлика, която те кара да мислиш. Трябва също да се помни, че извънредната пандемия е причинила спад в търсенето на жилища под наем, особено в Лондон. Защото цените са твърде високи. Причина защо, за да се избегне криза с недвижими имоти и в същото време обезценяване на имотите, които вече са на пазара, цената на наемите е намаляла. И това не е всичко! Много собственици на недвижими имоти са решили да преобразуват домовете си за продажба в домове под наем. Това е така, защото търсенето на последните оттогава се е увеличило. Следователно можем да кажем, че спасителната линия за много собственици на имоти е била именно тази.

Това за преобразуване на домовете им за продажба в имоти под наем. Но нека помогнем с числата. Въпреки че се наблюдава увеличение от 7% на годишна база на наемите, този вид договор все още е удобен в сравнение с покупката на къща.
Разликата (в парично изражение) в някои случаи дори надхвърля 200 лири.

Очевидно всичко зависи и от избраните области. Но никога, както в този случай, наистина е възможно да се обобщи явлението, като се посочи, че в крайна сметка в цяла Великобритания е по-удобно да се подпише договор за лизинг, отколкото договор за продажба.

Решаващ елемент, който насочи интереса на потенциалните купувачи към първия вид, споменат по-горе, беше също увеличаването и сложността на условията за финансиране. Много строга (може би твърде много) бюрокрация, съчетана с критичен период като този, който преживяваме, създаде безпрецедентна ситуация.

Но какви ще са последиците за британските недвижими имоти през следващите месеци? Дали лизингът ще продължи да бъде предпочитан пред договора за покупка или рано или късно ще се върне към инвестицията в недвижим имот, представена от покупката на имот?

Понастоящем не можем да дадем отговор, но ако искате да сте в течение на тази и много други теми, свързани с недвижимите имоти, просто продължете да ни следвате!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB