Изкуството на рециклиране: когато дървото е отново на мода

Знаете ли, че през последната година дървото се превърна в наистина търсен материал в дизайна? Всъщност, започвайки от началото на извънредната пандемия, необходимостта от постоянен контакт с природата нараства у дома. Дори и в най-отдалечените в географско отношение места от зеленината. Следователно можем да кажем, че 2020 г. върна на мода заделен и заменен материал с толкова по-лесни за намиране. Но също така и по-евтини и по-гъвкави.

Говорим за дърво. Днес искаме да ви информираме не толкова за полезността на този фантастичен материал, а за това, което хората всъщност търсят сега, и как да се възползваме максимално, дори ако ... рециклирани!
Така че ето една статия, която освен информативна, може да бъде полезна и за вас! Да започваме!
Предполагаме, че модата идва и си отива. Но изглежда, според статистиката, дървесината няма да бъде мимолетна тенденция. По-скоро. Започвайки от неочаквана нужда, като тази да не губим контакт с природата, сега се оказа фундаментално за възможността да модернизираме къщата с иновативен дизайн.

Но има и още. Това не е просто теоретично завръщане към природата. Но практично. Човек е преоткрил красотата на зеленината дори в собствения си дом и колко е важно да се защити околната среда, за да се преоцени, след като всички ограничения, които му пречат да води нормален живот, са премахнати. Следователно любовта към природата е довела както до закупуване на дървени мебели, така и до зачитане на околната среда. Казано по-просто: рециклирано дърво. И така, ето как се съчетаха икономиката и желанието за зелено. Но в процеса на избор, ако искате да следвате и тази тенденция, на какво трябва да обърнете внимание, за да избегнете проблеми или по-лоши, неекологични избори?
Екологични сертификати! Това са първите признаци, които трябва да вземете под внимание, когато искате да изберете този материал, без това да повлияе. Най-важните организации включват:

- PEFC: това е организация с нестопанска цел, която насърчава устойчивото управление на горите. Истинска международна организация, основана на взаимното признаване на стандартите за устойчиво управление на горите

- Марката FSC, която, цитирайки дословно, „идентифицира продукти, съдържащи дървесина от гори, управлявани по правилен и отговорен начин в съответствие със строгите екологични, социални и икономически стандарти“.

Следователно, ако тези маркировки са показани върху дървен продукт, това означава, че се прави съзнателен избор, както и че има ниско въздействие върху околната среда. Но също така е необходимо да запомните още един полезен елемент за използване на рециклирана дървесина в собствения си дом. Неговата гъвкавост.

Както беше казано по-рано, този материал запазва основните свойства на самата дървесина, но има добавени стойности за тези, които я избират. Едно от тях е способността да издържат на времето и износването, без да се изискват специални грижи и поддръжка. Освен това разходите за закупуване на каквато и да било част от рециклирани дървени мебели са много по-ниски от новите.
Така че това ще бъде само мода или началото на еко-устойчива тенденция?

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB