Бумът на недвижимите имоти от 2018: Куба!

Безпрецедентна ситуация е тази, на която Куба е свидетел, и по-специално нейният капитал. Всеки иска да си купи къща в Куба.
Но защо?
Държава, която благодарение на американското ембарго е била блокирана от години на търговско ниво и на международната политическа сцена, се възражда, както никога досега.

Какъв беше резултатът от тази промяна на маршрута?


Трябва да направим крачка назад и да анализираме политическата сцена на острова.
Продажбата на къщи беше разрешена само на Куба през 2011 г. и от този момент бе открита нова тенденция, която позволи на кубинския БВП да достигне само 37 милиарда, свързани с сектора на недвижимите имоти.
Въпреки че на чужденците е забранено да купуват директно къщи, известно е, че много инвеститори използват mendos, които живеят в столицата, за да завършат покупката.
По статистически данни само през 2012 г. са продадени около 45 000 жилища.
Повечето от къщите принадлежат на тези, които не живеят на острова, но все още имат постоянно пребиваване в страната.
Ограниченият паричен обем за сектора на недвижимите имоти премества цялата кубинска икономика, като предсказва широки перспективи за промяна и обновяване.
За да получите възможност да закупите къща в Куба, трябва да получите жилището или да разчитате на кандидат.
Но е време да го направим сега, тъй като пазарът процъфтява и с течение на времето имотът ще придобие по-голяма стойност както за географското си местоположение, така и за местната красота.
Цената на повечето от къщите е по-малко от 30 000 кубински песос, но цените изглеждат предназначени да се увеличат предвид големия международен интерес, който страната изпитва. Споменава се донякъде двусмисленото любопитство.
Според икономическите изследвания, след смъртта на Фидел Кастро къщите за продажба са се увеличили още с 61%.
По-голямата част от инвестирания капитал принадлежи на бивши кубинци, които са имали богатство в чужбина или на американци, които искат да купят райско кътче.
Най-търсени са цветните и уникални вили, принадлежащи към годините 40-50 и останали такива поради ембаргото, което не позволи на острова да се модернизира.

И именно тези чудеса карат инвеститорите да лудят, търсейки всякакви (понякога дори незаконни) трикове, за да си намерят дом в Хавана.
Културата, традициите и цветовете отстъпват място на модерността, която, надявам се, не може да промени особеностите, които все още правят това днес обект на желанието на мнозина.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB