Експерименти с недвижими имоти: новините от Китай

Считан за великата сила на последните десетилетия, с население, равняващо се на 18,54% от целия свят, Китай все още изумява.

Икономиката преминава през период на извънредни промени: традиционните сектори на "старата икономика" са съчетани с нови (от онлайн финансови услуги до електронна търговия) едновременно с Зеленото стимулиране, насърчавано от властите за опазване на околната среда.

Прогнозите за съкращаване от икономисти миналата година се оказаха банкрутирали.

Китай не спира своя растеж и продължава да доминира на международната икономическа сцена.



Много туристи, които купиха къща в Китай.



Китайският президент откри новата година с новост: най-големият експеримент за недвижими имоти в света, който следи цените на жилищата.



Азиатският главен икономист в Mizuho Securities Asia Ltd в Хонконг заяви, че китайският пазар на недвижими имоти се движи към лизинг.



Поради рязкото покачване на цените на жилищата се разширява нов тип инвеститор, така наречените "наематели на живот". Капиталистическата лудост, която през годините доведе до гарантиране на подслон за работниците, също доведе до експоненциално покачване на цените на имотите, особено в Пекин и Шанхай.



Силното търсене, произтичащо от сега неконтролируемото търсене на лизинг в ущърб на продажбите, накара Китай да стимулира проекти, посветени на изграждането на недвижими имоти под наем.



Китайският залог, ако успее, ще доведе до оборот от 700 милиарда долара годишно. Жилищните проекти също бяха финансирани с хипотетичен месечен доход от $ 400.



Общинските правителства на Пекин и Шанхай продадоха на търг строителни парцели с цел да ги продадат от компании за недвижими имоти, които могат да изпълняват само проекти под наем.





Банките също предлагат своя принос: те са създали кредитни линии за строителните компании, които да финансират тези проекти (помним само отдаването под наем). Не на последно място, Шанхайската фондова борса насърчава създаването на инвестиционни продукти, гарантирани от приходите от наем.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB