Русия се фокусира върху строителството: идващия бум

Най-голямата трансконтинентална държава в света в момента е в центъра на вниманието на

сектор на недвижимите имоти. Какви са новините за тези, които искат да купят имот в Русия?

Путин обяви, че Русия ще се съсредоточи върху строителството, което ще доведе до истински бум, който ще доведе до увеличаване на националния БВП.
Според статистиката, извършена от Росстат, в действителност производството на тухла през 2017 г. е спаднало от предходната година с 1,4%.



Но в началото на годината имаше леко неочаквано възстановяване, което се надяваме да продължи по-късно.
В московския регион е активиран план, който включва преструктурирането на хиляди жилищни блокове и развитието на така наречената „Нова Москва“ - сградна политика, готова да построи около 12 милиона квадратни метра жилищни имоти за общо инвестиции) от около 11 милиарда евро.
Добрите прогнози показват силно възстановяване, което може да достигне 90 милиона квадратни метра жилищна площ. До 2023 г. се очаква общият обем на апартаментите в Русия да се увеличи с 4 милиарда квадратни метра повече от миналата година.
Увеличение на търсенето се предполага и благодарение на въвеждането на кредити по субсидирани лихвени проценти и съответно по-голямата покупателна способност на домакинствата.
По отношение на домакинствата, EECFA предвижда значително увеличение на дела на семействата, които могат да закупят жилище (около 55% от 35%, регистрирани през 2016 г.). Следователно сделките ще се увеличат до почти 990 хил. Броя (през 2016 г. са 620 хил.).
Големите проекти, извършени от руското строителство, без съмнение са помогнали за това голямо възстановяване.



Бумът засяга не само жилищния район. Големите търговски центрове се увеличиха значително в началото на годината. Всъщност през първото тримесечие на търговската сцена се появиха около 250 хиляди квадратни метра нови пространства, в допълнение към вече откритите.
Може би именно поради тази причина в руското население е родена нуждата да се живее в пространства, много по-големи от стандартните.

В действителност много инвеститори са решили да увеличат жилищната площ именно защото са стимулирани от споменатите преди това данъчни облекчения.

Според данни, събрани от Росстат, повече от половината от къщите в страната са построени между 1945 и 1995 г. Тази вълна на промени може би бележи началото на „първата революция в строителството“.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB