Ирландски недвижими имоти и суеверие

Замисляли ли сте се колко култура и суеверие могат да повлияят на живота ни? Всъщност много хора са склонни да се ръководят (или избягват да правят някои избори) именно от местните популярни вярвания. И в Ирландия ситуацията придоби наистина прекомерни измерения, засягайки дори недвижимите имоти.
Според данните, събрани от основните статистически данни, ирландският сектор за недвижими имоти е силно засегнат от числото 13. Всъщност, считани за несполучлив номер за адреси в Ирландия, мнозина са склонни да не купуват недвижими имоти с това местожителство или дори да го избягват като дата за сделка с недвижими имоти.

Не смеем да си представим какво би станало, ако се присъединим на 13 също в петък! Въпреки че може да изглежда парадоксално, в Ирландия на тази дата бе установено намаление на обема на сделките, тъй като се счита за един от най-злополучните дни през цялата година. Нека обаче да разгледаме числата. Може да ви зашемети, но реалността на фактите е, че сградите с номер 13 имат по-евтина стойност от почти 5000 евро в сравнение със средния за страната.

Изследването е проведено върху историк от последните 10 години и, отбелязвайки, че ситуацията не се е променила, можем да си представим, че силната връзка с традицията и суеверието в Ирландия е доста вкоренена. Икономистът Ронан Лионс, икономист от Trinity College в Дъблин, започна с мисъл, която прави много размисли по темата.
Ето как се изрази:

 „Докато сме в колективното въображение, ние мислим за пазара на недвижими имоти като за нещо изключително рационално, определено от големи сили, които се разкриват по време на размяната, всеки имот има нужда от купувач и продавач, тоест от лица, които имат собствено виждане за Културен произход, следователно играе заедно с други малки фактори.

Следователно суеверието в Ирландия играе основна роля при избора на потенциални инвеститори. Имотите с числото 13 са по-евтини от средния имот и въпреки всичко, що се отнася до сделки, хората имат тенденция да избягват да правят бизнес в петък 13-и! "

Следователно повече от изчерпателното обяснение на икономиста показва как е възможно дори в недвижимите имоти да се влияе от логиката, далеч от рационалността.
Но какви са положителните страни за ирландския пазар на недвижими имоти? Без съмнение покупките от международни портфейли ще бъдат малко свързани с тези суеверни традиции.

Причина, поради която чуждестранните инвеститори ще намерят уникални възможности в Ирландия в петък 13-ти или чрез закупуване на имоти с този номер. Ако вместо това наблюдаваме широкообхватната ситуация, не е възможно да разберем какви ще са прогнозите за бъдещето. Априори се надяваме, че това обстоятелство винаги може да се впише добре в ирландския и международния пазар, без това да промени отрицателно баланса му.

Ако обаче сте любопитни да научите повече, ние ви каним да бъдете в течение на нашия портал, за да получавате всички новини относно световния пазар на недвижими имоти!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB