Недвижими имоти и дизайн: японското равновесие отговаря на италианската култура

Ако мислим за идеята за спокойствие, лекота и благополучие, не можем да не говорим за ориенталската култура, особено за японската, насочена към усъвършенстване на душата чрез умерен начин на живот и далеч от всякаква форма на хаос. Това хилядолетно измерение, което през годините обхваща различни популации, изглежда, че с течение на времето се е преместило на Запад и е потънало в една от най-силните нации от културна гледна точка: Италия.
Концепцията за хармония и мир се основава на простите линии, които следват римската традиция, но ключовият елемент на този съюз е секторът, в който се прилага този съвършен съюз: недвижимите имоти.
Да, срещата между две диаметрално противоположни култури породи нов начин на възприемане на ежедневното измерение на нашите домове.
Какви са ключовите елементи на този микс?
От изток с ярост се появяват ясни, линейни и прости пространства. Говори се за истинска динамика в дизайна, благодарение на внимателния подбор на домашната среда, със светли цветове и тенденция към цветовете на природата. Всички смесени с доза "зелено": растенията (макар и малки) са истински задължителни, които не можете да пропуснете!

Всъщност, наличието на зелен цвят гарантира едновременно силна страна по отношение на естетиката, но преди всичко научно доказано психофизично благополучие. За да стане обстановката още по-богата, използваните материали играят основна роля. Дървесина и кожа, често растително дъбени, гарантират съвременни цветови нюанси, но в същото време могат лесно да бъдат комбинирани с по-стари мебели, създавайки усещане за мекота и приемственост с екстериора. Винаги продължавайки да анализираме ориенталските влияния, не можем да не споменем и често скритите врати, които придават на къщата непрекъснат живот със заобикалящата го природа и красота.

Сред ярките цветове, които вместо това идват от италианската култура и които са в съответствие с тази идея „zen“, ние идентифицираме червеното. Със своите най-разнообразни нюанси, цветът на страстта е в състояние да обогати дори и помещенията, които очевидно са по-малко приспособими, носещи усещане за блясък и запад. Трябва да се отбележи, че като особено силен цвят, дори и при възникналите усещания, е препоръчително да не се надвишават с подробностите, за да се избегне създаването на дисбаланс както на хроматичното ниво, така и на "структурното" ниво между различните среди.
Обикновено италиански, те също са етажи. Символ на все още устойчив римски стил, той безспорно е мрамор от Каррара, с редица цветове, които варират от мръсно бяло до бледо розово, които се смесват добре с описаните по-горе настройки.

Изборът на лек етаж съчетава двете култури. От една страна има силна препратка към италианската история, основана на силата на една империя, която е колонизирала цялата планета, от друга, нуждата да осветява най-много всяко пространство в къщата, в съответствие с будистката философия, която непрекъснато търси светлина, съществен елемент от живота на всеки индивид.
Неочаквана среща създаде съвсем нова мода и в сектора на недвижимите имоти.

И вие, чувствате ли се повече ориенталски или западен?

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB