Сингапур и излишъкът от строителството

Кой има твърде много и кой има малко. Правилната мярка е основна във всяка област, особено в областта на недвижимите имоти. Всъщност не винаги е лесно да се сближи търсенето с предлагането. Хората променят своите нужди бързо, същите иновации на пазара влияят на избора на клиента.

Накратко, прогнозите никога не са твърде много! Но има ситуации, при които има прекомерен дисбаланс към една от двете части на пазара. И точно това в момента се случва в Сингапур в строителния сектор. Смятайки за основен елемент за недвижимите имоти, днес решихме да анализираме това явление, за да разберем по-добре както неговите измерения, така и неговите хипотетични последици.
И тогава, ако сте готови, можем да започнем!

Градската държава Сингапур има 32 000 домове. Луд номер. Жалко обаче, че никой от тях не намери заинтересован купувач. Но защо? Предполагаме, че основната цена не изглежда толкова привлекателна за инвеститорското портфолио. Всъщност знам от 17 500 евро на квадратен метър. Въпреки че се предполага, че цените могат да паднат, очевидно е, че пазарът в момента е в застой.

Ако Хонконг се разклати по причините, които вече изрично сме посочили в предишните раздели, Сингапур не се справя по-добре. Излишъкът от офертата на имоти (припомняме, жилищните) няма да може да бъде изхвърлен през следващата година. Пазарът на недвижими имоти обаче регистрира около 1150 продажби редовно през последния месец чрез договори. Прекалено малък брой, за да се справи с разразилата се криза, която задушава Сингапур.

По-нататъшна обстановка бе общото смущение, породено от разпокъсаните и неконтролирани туристически потоци в града. Увеличението на данъците също изигра решаваща роля за увеличаването на вече съществен дискомфорт. Все повече солени и многобройни. Трябва да се помни, че през последните години се включват нови видове данъци, очевидно не особено ценени от населението.

Следователно увеличението на продажбите не беше толкова последователно, поради което ситуацията е наистина трагична. Друг елемент, който със сигурност не позволява икономическото съживяване в строителния сектор преди и в сектора на недвижимите имоти чрез рефлекс, е този, свързан с наличието на множество отворени строителни площадки, които все още завършват апартаменти, което означава, че не става въпрос само за 32 000 непродадени имоти. Към тях всъщност трябва да се добавят и тези, които все още не са завършени.

Как изглежда ситуацията за 2020 г.? Не е положително според статистическите проучвания. Решението може да бъде представено чрез приемането на програми, насочени към намаляване на данъците, за да се позволи по-лесен достъп до недвижимите имоти от потенциалните инвеститори. Очевидно няма надеждни данни. Но единствената ни сигурност е дадена от силния ни интерес към това явление и като цяло към световните недвижими имоти. Причина защо, за да научите повече, ви каним да бъдете актуализирани в нашия портал!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB