Термоактивната фасада: революция в недвижимите имоти

Недвижимите имоти се развиват всеки ден, в крак с обществото. Нуждите на клиентите се промениха и във всички сектори се придвижваме към концепцията за екологични домове. Силните страни при избора на тези ниски алтернативи за въздействие върху околната среда са различни.
Днес решихме да представим една новост, която е много популярна на пазара на недвижими имоти и която може да бъде част от идеята за „мечта за недвижими имоти“ за всички купувачи със зелена душа.
Говорим за термоактивната фасада.

Какво очакваш?
Термоактивната фасада е инструмент, който позволява значително да намали разходите, свързани с котела.
Но как работи? Технологията, свързана с термоактивната фасада, е много проста. Стените на конструкциите са направени способни да акумулират енергия (гореща и студена) по напълно естествен начин. Общоиталиански патент, разработен от Studio DBM.

Материалите, използвани за реализирането на тази иновативна система са различни. На първо място, сърцето е изградено от определена мазилка, наречена „термоинтанако“. Последният поддържа температурата на постоянно ниво. Обикновено говорим за диапазон между 25 и 30 градуса по Целзий. Предимствата на поддържането на температурата са тясно свързани с топлинната дисперсия: решително намалени!

Цялата система е структурирана с намотка от тръби, вътре в която тече вода (гореща или студена, според нуждите). Всичко покрива сградата и е оградено с изолационен материал. Истинска термична инсталация, свързана в допълнение към втора (този път захранвана от слънчева енергия).
Очевидно това са иновативни решения, които са добре подходящи за структури, които не се радват на нови материали и модерен дизайн.

Тогава въпросът възниква спонтанно. Къде може да се приложи тази система? Тази технология може да бъде възприета върху всички конструкции, стига да имат бетонни стени. Той е приложим (но не се препоръчва) за тухлени конструкции или исторически фасади. Рискът би бил разрушаване на естетическата структура.

Но разходите? Трябва ли да се инсталира подобна система? Е, първоначалните разходи очевидно не са толкова минимални. Приблизително 60 евро се считат за квадратен метър (като минимум). Към тях трябва да се добавят и разходите, свързани със слънчевата система, които изискват ad hoc оценка. Очевидно е, че ако вече имате тази система, този разход ще бъде елиминиран.
Предимството е и по отношение на икономическата възвръщаемост на инвестициите, в допълнение към опазването на околната среда. В действителност времената, в сравнение с традиционните покриви, се намаляват наполовина. Всъщност за 13 години е възможно да се стигне до 6 години.

Какво да кажа, тази революционна вълна в света на зелените недвижими имоти може да включва и вашите домове. Защо да не опитате? Такова решение наистина би могло да бъде за вас! За допълнителни съвети и новини ви каним винаги да следите нашия блог. Винаги ще бъдете в течение на последните новини на световния пазар на недвижими имоти!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB