Нови хоризонти за недвижими имоти в Гана

Обикновено в колективното въображение има тенденция да се свързват африканските нации с бедността. Въпреки факта, че в сравнение със западните реалности, Африканският континент във всеки случай е изостанал, в момента някои страни изглежда преживяват нов златен период. Главният герой както на тази нова положителна вълна, така и на днешната статия е Гана.
Но нека да видим как и най-вече защо!

Откъде първо започва Гана? Това е много специална земя. През последните години, след дълъг период на застоя, икономическата тенденция се развива. Дори на пазара на недвижими имоти. Всъщност този сектор успя да изведе цялата икономика с него в нова фаза: тази на растеж. Този резултат беше възможен благодарение на подкрепата на множество чуждестранни и национални столици.

Според основните национални агенции за статистически отчети растежът на Гана в икономически план (в допълнение към недвижимите имоти) прави тази държава все по-привлекателна. Изглежда, че това е една от най-интересните икономики на цяла Африка.
Преди всичко столицата Акра е перфектно разположена. Истинска опорна точка за онези, които преминават през този континент (в западната зона) както за пътуване, но преди всичко за работа.

Какви са прогнозите както за икономиката, така и за недвижимите имоти в Гана?
Както винаги, е трудно да се даде ясен и близък отговор на реалността. Тази година можем да кажем, че през последното тримесечие икономиката имаше темп на растеж, който се удвои спрямо предходната година (за същия период).

Счита се, че БВП може да нарасне до 8% повече през следващите месеци. Това е фактор, който трябва да се вземе с клещи, като се има предвид, че той представлява елемент на оценка не само количествена, но и качествена.

Въпросът също повлия и продължава да влияе върху недвижимите имоти. Силната му стабилност всъщност е отлична основа както за високия клас (рядко в криза), така и за по-стандартизирания сегмент. Това дължим и на многобройните преустройствени работи, които предимно включваха столицата, а след това се разшириха и в другите околни райони. Повечето от най-търсените имоти се намират в следните области:

• Жилищна зона на летището
• временни квартири
• Labone
• Римски хребет
• Ridge
• Летищни хълмове
• Бирма Хилс
• Източни легонови хълмове
• Източно летище

Типът имот, който е най-популярен, е представен от мезонетите, за луксозния сегмент, от терасовите къщи до нормалните. Що се отнася до средната цена, за имотите от висок клас тя започва от 85 000 долара, за да достигне максимални нива от 600 000 долара.

Но какви са рисковете от инвестиция в Африка? Несъмнено, основната сила на инвеститорите е слабостта на валутата, свързана с лошо фискално управление от страна на правителството. Зависимостта на икономическата активност от износа на суровини от години блокира растежа по отношение на ноу-хау в други сектори. Но това изглежда е повратна точка за Гана!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB