Езерото Комо: най-популярната дестинация

Със средна цена от 1500 евро на квадратен метър, езерото Комо е една от най-популярните дестинации за луксозни недвижими имоти. Историческите улици с път, ограничен само за жителите, сценарий, този на езерото, прекрасен във всички отношения, са основните атрактори за инвеститорите, които искат да купят имот в този район.
Ето защо историята и луксът се обединяват в предложение, което изглежда не се влияе от кризата, която бе характерна за Италия през последните години.

Основните инвеститори са с доста висок социален добив (очевидно). Но въвеждането на краткосрочния наем изглежда е променило цялата система за недвижими имоти. Търсенето се увеличи, а и разликата от инвеститори, които използват възможността за използване на този вид договор, също се увеличи. Трябва също да се помни, че офертата се радва на високи цени благодарение на възможностите, които територията предлага. Инвеститорът, запознат с услугите, присъстващи на това място, е добре подготвен да похарчи повече, със сигурност за изключително възвръщаемост на качеството.

Нека видим подробно числата:
- туристическите потоци са се увеличили с 34% от 2013 г.
- посещаемостта достигна 35%, за общо 3,534,068 повече в сравнение с миналата година
- тристайните апартаменти в Комо по отношение на договорите за наем са около 500 евро на месец, с прилична гледка към езерото.
- Имотите, разположени на привилегировани позиции, започват от 6000 до 15 000 евро на квадратен метър
- По-малко популярните, но все пак прекрасни площи започват от 2000 евро на квадратен метър
- Средната цена на историческа вила достига 2,4 милиона, ако се намира близо до езерото
- тенденция към колебания на цените,

Следователно изглежда, че пазарът на недвижими имоти отбелязва положителна възвръщаемост. А особеността се дава от липсата на спиране, дори леко от страна на търсенето. Излишно е да казвам, че основните купувачи са чужденци. 80% от търсенето е представено от Швейцария, следвано от Германия, САЩ и не на последно място студената Русия.
Случаят, представен от британците, които поради Brexit започнаха да намаляват (може би поради несигурните последствия на световния пазар на недвижими имоти) е емблематичен.

Как ще изглежда пазарът на недвижими имоти през следващите месеци на 2020 г.? Както при повечето от европейските държави, които вече анализирахме, изглежда, че италианският полуостров също ще преживее силен ръст на интереса. Следователно в областта Комо съотношението търсене и предлагане изглежда сравнително балансирано и отново според основните статистически институти тази тенденция ще продължи да не намалява дори през следващите месеци.

Не е възможно обаче да се определи до какви измерения ще достигне явлението. Сигурното е, че ние от Realigro винаги ще сме готови да излъчваме последните новини на световния пазар на недвижими имоти, за да ви позволим да имате пълна картина на общите тенденции в нашия сектор.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB